Rollelisten til 'Twin Peaks' er ude: David Duchovny og Eddie Vedder er klar til en ”damn fine cup of coffee”

Ikke mindre end 217 personer er på rollelisten, når kultserien vender tilbage i 2017. Castingen giver god mening, siger forfatter om Twin Peaks.

David Duchovny spillede med i den oprindelige udgave af 'Twin Peaks', mens Pearl Jam-forsangeren Eddie Vedder ikke har prøvet kræfter med tv-serien før.

Umiddelbart forbinder man ikke ’Pearl Jam’s forsanger Eddie Vedder med tv-serien ’Twin Peaks’.

Den canadiske skuespiller med speciale i indiekomik, Michael Cera, er heller ikke et umiddelbart oplagt valg som indbygger i den nordvestlige amerikanske fiktive by. Ligesom Hollywoodskuespillerinden Amanda Seyfried heller ikke virker særlig ”lynchsk”.

Alligevel er de alle tre at finde på rollelisten over medvirkende i den nye sæson af ’Twin Peaks’, der får premiere i 2017.

Stoppede på grund af dårlige seertal

’Twin Peaks’ blev oprindelig sendt i 1991, og historien om mordet på den lokale gymnasiepige Laura Palmer og det efterfølgende forsøg på opklaring blev en kritikersucces.

Alligevel overlevede serien kun to sæsoner på grund af dårlige seertal.

Lige siden slutningen af anden sæson har dedikerede fans håbet på en fortsættelse – og i 2014 blev det offentliggjort, at David Lynch ville vække tv-serien til live igen.

Optagelserne begyndte i september 2015 og blev afsluttet tidligere på måneden - og det er i den forbindelse, at hele rollelisten er blevet offentliggjort.

Flere kendte skuespillere

Og rollelisten er omfattende med hele 217 medvirkende i seriens ni afsnit.

Men selvom det kan virke mærkeligt med en forsanger i et rockband, en indieskuespiller, der er kendt for quirky ungdomsfilm og en blockbusterskuespillerinde på rollelisten, giver castingen alligevel god mening.

Det mener Andreas Halskov, der er forfatter til bogen ’TV Peaks’ om Twin Peaks og moderne tv-serier.

- Der er langt flere a-liste-folk og notabiliteter med på rollelisten i denne her omgang set i forhold til det oprindelige cast, siger han.

- Men David Lynch har aldrig taget kendisser med bare for at tage kendisser med – og det er ikke ualmindeligt, at David Lynch caster mod type eller vælger en skuespiller med en anden genretilknytning, som han bringer ind i en kontekst, siger han og nævner Billie Ray Cyrus i ’Mulholland Drive’ som eksempel.

David Duchovny som transkønnet

Foruden de overraskende navne på rollelisten, er hele 37 skuespillere fra den oprindelige ’Twin Peaks’ med på rollelisten. Blandt andet David Duchovny, der spillede den transkønnede Denise Bryson i serien.

Også Catherine E. Coulson, der spillede den såkaldte kævlekvinde er med i den nye sæson, ligesom David Lynch selv medvirker, som han også gjorde i serien tilbage i starten af 1990’erne.

Andre medvirkende har tidligere være annonceret, som blandt andre Kyle MacLachlan (Agent Cooper), Sheryl Lee (Laura Palmer) og Sherilyn Fenn (Audrey Horne).

FBI-agenten dale Cooper og gymnasiepigen Audrey Horne er to af hovedpersonerne i 'Twin Peaks'. Begge medvirker i den nye sæson, der får premiere i 2017. (© Lynch/Frost Productions)

”Smelter hele universet sammen”

Samtidig medvirker en række skuespillere, som ikke tidligere har spillet med i ’Twin Peaks’, men som alligevel er kendt fra David Lynchs univers.

Et eksempel er Naomi Watt, som spillede med i ’Mulholland Drive’, ligesom Balthazar Ghetty fra ’Lost Highway’ er på rollelisten sammen med Trent Reznor fra ’Nine Inch Nails’, som medvirkede på soundtracket til ’Lost Hightway.

De mange skuespillere fra tidligere David Lynch-film tyder ifølge Andreas Halskov på, at tv-serien vil trække tråde mellem tidligere værker af David Lynch.

- Jeg tror, David Lynch skaber noget, der kan smelte hele hans univers sammen. Han laver et slags crossover, siger han.

”Den tager røven på mig”

Udover rollelisten er det ikke meget, der er sluppet ud om serien. En trailer, der blev offentliggjort i slutningen af 2015 afslører heller ikke meget af seriens egentlige handling.

Alligevel har Andreas Halskov høje forventninger.

- Det kan næsten ikke undgås, at serien bliver interessant. Rent billedligt og æstetisk, tror jeg, det bliver æstetisk flot. Mine forventninger er, at den tager røven på mig, siger han.

Nye afsnit kan blive en tur i manegen

Andreas Halskov er dog klar over, at en genindspilning af en så populær serie potentielt kan gå galt.

- Risikoen er jo til stede for, at man ender med at udvande ’Twin Peaks’. Det skal ikke bare være en nostalgisk gensynsfest. Hvis de nye afsnit bevæger sig ned ad den fuldstændig samme vej som de tidligere, kunne det, der engang var så fantastisk banebrydende, virke som en tur i manegen, siger han.

Navnene på rollelisten, der stikker i alle mulige retninger, borger dog for kvaliteten, mener han.

- Jeg har rimelig gode forhåbning. Castet gør, at jeg ikke kan regne ud på forhånd, hvad der kommer til at ske. Der er for meget, jeg ikke kan få til at passe ind i puslespillet, og det er jeg glad for, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk