Så du det? Her blæser 11-årig kronprinsen omkuld med medrivende Metallica-optræden

Søndag aften fejrede hele Danmark kronprinsen ved DR's store fødselsdags-show. Og 11-årige August åbnede ballet til stor begejstring for Royal Arena.

Der var blanke øjne blandt publikum i Royal Arena, da 11-årige August åbnede DR’s fejring af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag ’Hele Danmark fejrer Kronprinsen’.

Med en rørende udgave af Metallicas ’Nothing Else Matters’ indtog den unge sanger scenen til tydelig fornøjelse for fødselaren. Og ikke mindst sig selv.

- Det er jo bare kæmpestort. Han er jo royal, og bliver på et tidspunkt konge. Og det er i Royal Arena. Så det er jo lidt mere specielt, end hvis det var et juleshow, siger August, der til daglig går på den musikalske skole Sankt Annæ i København og derudover også er en del af DR’s Børnekor.

'Mine venner turde ikke'

August har øvet sig i flere uger for at blive helt klar til den store aften. Og blandt hans andre venner i Børnekoret hersker der da også stor respekt om den unge sangers bedrift.

- Mine venner kan jo også synge, fordi de går på samme skole som mig. Og de siger, det er vildt, fordi de ikke selv ville turde det. Så de synes, det er sejt, at jeg turde, lyder det fra August, der blandt andet har fundet modet, fordi han efter sommerferien er for gammel til at blive i Børnekoret.

- Jeg skal snart stoppe i Børnekoret, så det er en meget rar afslutning på min tid i koret. Og det hjælper også til, at jeg tør lidt mere, og ikke er bange for at stå foran folk med min stemme, fortæller han.

En kommende pop-prins

Det 11-årige stjernefrø kan nu bryste sig af at have delt scene med internationale kunstnere som Mø og Lukas Graham, der også optræder ved det store fødselsdagsshow.

Og August kan da også godt se sig selv træde i de ældre stjerners fodspor en dag.

- Hvis det kan lade sig gøre, vil jeg da vildt gerne være sanger, lyder det klart fra August.

Og selvom han gav sig i kast med et nummer af Metallica, er det dog ikke umiddelbart planen, at han vil kaste sig ud i den tunge metal-genre fremadrettet.

- Jeg kendte godt sangen og synes, den er rigtig god - det er jo et kæmpe Metallica-hit. Men det er ikke sikkert, det lige skal være dén genre, hvis jeg selv skal synge noget. Hvis jeg skal synge som voksen, så skal det nok være noget pop. Men jeg synger også rigtig meget klassisk, som jeg også bryder mig om, fortæller August.

'Hele Danmark fejrer Kronprisen' bliver sendt søndag aften på DR1 fra kl. 20 til 22:30.