Så skete det! Gulddreng smider brillen og forvandler sig til Malte midt i tv-optræden

Malte Ebert lavede sin første tv-optræden lørdag aften i DRs Store Juleshow på DR1.

Der blev klappet og hujet, da en særdeles velkendt figur lukkede årets udgave af DR's Store Juleshow på DR1 i aftes.

Det var nemlig popfænomenet og kultfiguren Gulddreng, der som aftenens sidste optræden gjorde sin entré på scenen og sang et par linjer af julehittet 'Guld Jul' akkompagneret af DR Symfoniorkestret. Men et lille minut inde i nummeret, var melodien pludselig en anden.

Og mens violiner og fløjter stemte i de første takter af John Lennon og Yoko Onos ikoniske julesang, 'Happy Xmas (War Is Over'), smed Gulddreng de karakteristiske solbriller, og afslørede for første gang sangeren der gemmer sig bag det gyldne alter ego, nemlig Malte Ebert.

For første gang nogensinde sang manden bag popkarakteren Gulddreng med sin egen stemme, under sit eget navn, foran DR1-seerne og en sal fuld af julestemte publikummer.

Se hele Gulddreng og Malte Eberts optræden øverst i artiklen.

Gulddreng takker af

Tilbage i september meddelte Malte Ebert i DR3-serien 'Malte vs. Gulddreng', at nu skulle det være slut med Gulddreng. Nu ville Malte finde sin egen musikalske stemme og lave musik under sit eget navn.

- Jeg har opnået sindssygt meget på rigtig kort tid, fortalte han i et interview med DR i september.

- Der er en masse ting, der er muligt. Jeg kan læne mig tilbage nu og arbejde på mit næste projekt, og så kan det komme om et eller fem år. Jeg har købt mig selv tid og mulighed for at lave det, jeg brænder allermest for.