Sagt om La vie D'Adele: Alle imod homoægteskaber bør se den

Instruktøren taler om frihedskampen i Tunesien, mens juryformanden Steven Spielberg nævner homokampen i USA. Her kan du læse flere reaktioner på årets vinder af Guldpalmen.

Den tunesisk-franske instruktør Abdellatif Kechiche vil gøre alt for at få vist La vie D'Adele i lande med hullede demokratier. Her ses han sammen med hovedrolleindehaverne Lea Seydoux (th) og Adele Exarchopoulos. (Foto: Ian Langsdon © Scanpix)

Søndagens vinder af Guldpalmen har fået meget opmærksomhed på årets festival i Cannes - særligt på grund af lange og meget hede sexscener mellem to piger.

Herunder kan du læse nogle reaktioner på filmen.

Frihedskamp i Tunesien

- Jeg vil gøre alt for at få denne film til Tunesien og andre lande, som ikke er fuldt ud demokratiske, og som måske har et problem med scenerne i den her film... Jeg håber, den her anerkendelse kan hjælpe.

Instruktør Abdellatif Kechice, som bor i Frankrig, men har tunesisk baggrund.

- Filmen viser en smuk fransk ungdom, som jeg opdagede under den lange tid, jeg optog filmen. Det lærte mig en masse om frihedsånden.

Instruktør Abdellatif Kechice.

- Den her film er universel, og det er en kærlighedsfilm. Så det er ikke vigtigt, at det er to kvinder.

Den ene af hovedrolleindehaverne Adele Exarchopoulos

Franske demonstrationer

- Alle, der er imod ægteskab eller kærlighed mellem to mennesker af samme køn, skal se den her film.

Festivalleder Thierry Fremaux' kommentar faldt samme dag som hundredetusinder af mennesker i Paris demonstrerede imod den franske lovliggørelse af ægteskaber mellem samme køn.

- Homoægteskaber er noget, som mange modige amerikanske stater er ved at finde ud af... Jeg synes, den her film bærer et stærkt budskab, et meget positivt budskab.

Juryformand Steven Spielberg

Ingen politiske budskaber

- Vi gav priser for film... Ikke som politiske budskaber.

Det rumænske jurymedlem Christian Mungiu.

- Instruktøren lagde ikke noget bånd på fortællingen. Han lader scenerne vare så lang tid, som scenerne varer i virkeligheden.

Juryformand Steven Spielberg om valget af La vie D'Adele til Guldpalmen

Facebook
Twitter