Satsede alt på sjov idé og sagde jobbet op: Dansk YouTube-fænomen har bragende succes

Drømmen om at kunne leve af deres populære satirevideoer fik YouTube-kollektivet Gigis til at satse alt.

Mon ikke tanken har strejfet dig før: Skulle man bare droppe alt og kaste sig ud i jagten på den store drøm?

Den tanke havde Troels, Sorena og deres tre andre venner i YouTube-kollektivet Gigis også. Men modsat mange af os andre, så gjorde de det faktisk – satsede på drømmen.

For tre år siden sagde de alle deres job op for at fokusere fuldt ud på Gigis-projektet, som står bag en række populære, satiriske tegneserier på YouTube.

- Vi følte, vi jagtede vores drøm (…) Det var hårdt, men vi tænkte også: "Vil vi hellere arbejde ni til fem og være ulykkelige end at være sammen med vores venner og lave det, vi har lyst til – og så spise spaghetti med ketchup?", siger Troels Unneland.

Kort efter udgav de sangen 'Gertrud', som er blevet set over fem millioner gange på YouTube, og siden er det kun gået én vej fra satiregruppen.

I dag har de fem venner flere end 60.000 abonnenter på deres YouTube-kanal, og de har netop udsendt deres helt egen biograffilm 'Blokhavn'.

- Vi synes, vi er beviset på, at hvis du virkelig satser, og du er i en vennegruppe, hvor I tror på hinanden, så ér det muligt at få en film i biografen, siger Troels Unneland.

Hør mere om Gigis, deres tegneserier, og hvordan det var at satse alt i jagten på drømmen i videoen øverst.