Savner du Maude og Mads Skjern? Nu vender Matador tilbage

Fra slutningen af februar kan danskerne igen besøge Korsbæk lørdag aften.

(Foto: Else Tholstrup © dr)

Varnæs, Skjern, Møghe og alle de andre er snart tilbage.

Lørdag den 24. februar rammer 'Matador' igen sendefladen på DR1, og her fortsætter serien, hvor den slap i efteråret.

Matador-elskere kan derfor igen følge Hans Christian Varnæs, Maude, Mads Skjern og livet i Korsbæk i nyrestaureret udgave.

Inden sommerferien sidste år blev de første syv afsnit sendt, og efter sommerferien rullede de næste fem over skærmen.

Og nu er det så snart tid til de næste seks i rækken.

Skuespillerinden Ghita Nørby sammen med skuespiller Jørgen Buckhøj, skuespiller Bent Mejding og instruktør Erik Balling i forbindelse med optagelser af 'Matador'. (Foto: Finn Frandsen © Scanpix)

Værd at vente på

Grunden til at der er pause mellem 'blokkene' af afsnit er blandt andet, at der skal være plads til andet indhold om lørdagen på DR1. Det forklarer planredaktionschef i DR, Henrik Birck.

- Vi har en masse ting, vi gerne vil i løbet af en sæson. De kommende uger har vi for eksempel også Danmarks Indsamlingen og Melodi Grand Prix om lørdagen, så ofte passer det med, at vi holder en lille pause, siger han.

- Jeg kan godt forstå, at nogle gerne bare vil have det hele på én gang. Men nogle ting er også værd at vente på.

Seks afsnit om året

Faktisk ligner denne måde at sende 'Matador' på den måde, som serien oprindeligt blev sendt på tilbage i 1978-1981.

- Da man sendte 'Matador' første gang, producerede man seks afsnit om året, og så sendte man dem i blokke. På den måde har vi genskabt den gamle måde at gøre det på denne gang. Alle de seks kommende afsnit bliver lagt på DR TV sammen med de tidligere, siger Henrik Birck.

973.000 seere fulgte med med lørdag aften i fjernsynet, da de første 12 afsnit blev sendt i foråret 2017, og cirka 300.000 streamede serien på DR TV.

Sendefladen på DR1 i februar byder desuden på ny dansk drama i form af DRs nye dramaserie 'Liberty', der har premiere dagen efter Matador vender tilbage på skærmen, nemlig søndag den 25. februar kl 20:00.

(Fra venstre) Carsten Bjørnlund, Sofie Gråbøl, Charlie Karumi, Anton Hjejle, Magnus Krepper og Connie Nielsen spiller hovedrollerne i 'Liberty'. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
Facebook
Twitter
Emner: