Se den første trailer til filmen om 92-sensationen

På 23 årsdagen for 2-0 sejren over Tyskland, der sikrede Danmark titlen som europamestre, kommer den første trailer fra filmen, der hylder præstationen.

Det har efterhånden længe været kendt, at den danske triumf ved foldbold-EM i 1992 skulle filmatiseres.

Datoen for filmens biografpremiere nærmer sig, og i dag er den første trailer til ’Sommeren 92’ blevet præsenteret.

Her er det blandet andet muligt at få et glimt af Ulrik Thomsen i aktion i rollen som landstræner Ricardo Møller Nielsen.

- Han mødte stor modstand, kæmpede mod alle odds og nærmest også mod sig selv. Dén karakter vil jeg gerne spille, og jeg glæder mig til at fylde rollen ud, sagde Ulrich Thomsen, dengang han blev præsenteret som skuespilleren, der skulle træde den fynske landstræners sko på filmlærredet.

I traileren er det også muligt at se blandet andet Cyron Melville i rollen som Brian Laudrup, Mikkel Boe Følsgaard, der giver den som midtbanemotoren Kim Vilfort samt Gustav Dyekjær Giese, der har fået rollen som målmand Peter Schmeichel.

Filmen er et personligt drømmeprojekt

Det er Kasper Barfoed, der har instrueret filmen. Og for ham er filmen ’Sommeren 92’ et drømmeprojekt.

- Som dreng så jeg mange landskampe med min far, og vi var også i Göteborg og se Richards drenge vinde finalen over Tyskland. Det var en vanvittig kamp og en vanvittig sommer, der bragte danskerne sammen om én fælles drøm. Jeg glæder mig utrolig meget til at genskabe den kamp og den sommer, hvor vi danskere kunne det hele og turde det hele, fortæller Kasper Barfoed.

Filmen får biografpremiere den 27. august.

Se traileren i toppen af artiklen

Facebook
Twitter