Sebastian Klein: Jeg har kigget Jess over skulderen

- De kunne den kunst at lave børnefjernsyn, som også de voksne gad se. Og det har jeg ladet mig inspirere af, siger Sebastian Klein

Sebastian Klein voksede op med Jess Ingerslev og hans geniale børnefjernsyn. I dag laver han selv underholdning for børn.

Danmark har sagt farvel til skuespilleren og entertaineren Jess Ingerslev, der mandag døde af kræft 67 år gammel.

Og Sebastian Klein har sagt farvel til en 'onkel', der har lavet sjov med ham, fra han blev født, til han var en stor teenager.

Og som han har med i sit arbejde den dag i dag.

- Han var jo en af dem, der kom allermest i vores hus, for Klyderne øvede hjemme i vores stue. Og de lavede enormt meget sjov med mig, husker han.

Børnefjernsyn som voksne gad se

Men Jess Ingerslev var mere den sjove 'onkel' for Sebastian Klein.

I dag laver Sebastian Klein selv børnefjernsyn som tv-vært, manuskriptforfatter - og som Dr. Pjuskebuks fra Martin og Ketils tv-program Naturpatruljen.

Og han er ikke bleg for at sende store roser efter Jess Ingerslevs roller i 'Nu er det ikke sjovt længere' og 'Omsens og Momsen', som mange børn af 1980'erne husker den dag i dag.

- Jeg har da klart kigget Jess over skulderen og skelet til, hvad han og Tom McEwan har lavet. Specielt deres humor, siger Sebastian Klein.

- De kunne den kunst at lave børnefjernsyn, som også de voksne gad se. Og det har jeg ladet mig inspirere af, forklarer han.

Sebastian Klein gav dem en kassesucces

Men de har så sandelig også ladet sig inspirere af ham.

For da Sebastian Klein var 12 år, var han bidt af en gal cowboy.

Opslugt af sin egen verden legede han en dag derhjemme i sit cowboykostume, da han pludselig løb ind i Jess Ingerslev og Tom McEwan.

- Jeg var godt klar over, at jeg var ved at blive for gammel til at lege cowboydere og indianere, så jeg strøg ind på mit værelse og smed kostumet, siger Sebastian Klein.

Men det var for sent.

Tom McEwan og Jess Ingerslev var flade af grin. Og ud fra den oplevelse lavede de cowboyteatret 'Muuh!', der blev en af deres største succeser i Haveselskabets Have.

Fantastisk at vokse op sådan

Det er minder som dette, der får Sebastian Klein til at smile i dag.

- Det var jo sådan, jeg voksede op. Det var fantastisk, siger han.

Den nu kendte tv-vært og forfatter mistede selv sin far Jesper Klein i 2011. Derfor er hans tanker i dag hos Jess Ingerslevs og Inger Hovmands to døtre Marie og Persille Ingerslev.

- Jeg ved, hvordan det er. Derfor er det godt, de har hinanden, siger Sebastian Klein.

Facebook
Twitter