SELVPORTRÆT Nicolas Bro: Jeg minder nok en del om Ross fra 'Friends'

Nicolas Bro er typen, der har samlet på tegneserier, siden han var seks år gammel, og så græd han som pisket, da han så den første Spider-Man-film i 2002. I ugens Selvportræt kan du blandt andet se, hvordan han forbereder sig, når han skal kysse foran kameraet.

Han er er af Danmarks mest anerkendte skuespillere, og i øjeblikket spiller han, ifølge ham selv, et af sit livs mest krævende roller.

Det sker, når når han hver aften i Ulvedalene i Dyrehaven, trækker i et ridderkostume og spiller den sagnomspundne 'Kong Arthur' i Det Kongelige Teaters stykke af samme navn.

Hvad har overrasket dig mest i rollen som Kong Arthur?

- At den er så fysisk hård at spille. Jeg vidste godt, jeg skulle være i form til stykket, så jeg trænede op til at vi gik i gang i slutningen af maj. Alligevel er det kommet bag på mig, hvor hårdt det er. Vi er i gang i 13 timer om dagen herude og slutter med sværdkampe op og ned af Djævlebakken. Jeg har måtte aflyse to forpremierer, fordi jeg fik bøjet mit ribben, og fik hold i både nakken og ryggen.

Hvad er den mest krævende rolle, du har spillet?

- ’Kong Arthur’ er helt klart en af dem. Det var rollen som ’Hamlet’ også. Det kræver sindssyg meget forberedelse, fordi man skal have vendt hver en sten hos hovedpersonen, og fordi du er på scenen i så mange timer. Det er den ultimative rolle for mænd mellem 20-50 år, og der er mentalt pres på, fordi, lige præcis med den rolle, har man ikke lyst til, at folk tænker ”nå, det ku han sgu ikke”.

Hvad er det mest forkerte, der nogensinde er blevet skrevet om dig?

- Jeg synes, alle portrætter rummer noget forkert. I det øjeblik du lader en journalist afgøre, hvad der fylder mest ved din person, så sker der en skævvridning med det samme. Det kan godt være, man har sagt noget, som egentlig ikke fylder særlig meget i ens liv, men som lige pludselig bliver blæst op af en journalist eller en redaktør i en overskrift. På den måde lyver portrætter.

Er der noget ved din person, som ingen journalister har formået at fange?

- Ikke andet end mine hemmeligheder, og dem holder jeg for mig selv. Før i tiden synes jeg til gengæld altid journalisterne spurgte til min vægt. Det var noget ala: ”Vil du tabe dig?”, eller ”Hvad gør du for at tabe dig?”. Jeg kan huske, jeg snakkede med Sofie Graabøl om det, og hun havde oplevet det samme. Hun blev bare altid spurgt om, hun havde en kæreste i stedet.

Hvad fortryder du mest i din professionelle karriere?

- Jeg synes sgu ikke rigtig, der er noget, jeg fortryder. Der er hele tiden nogen, som har spurgt mig om de rigtige roller. Men der er da ting, som er glippet i tidens løb. Jeg har været til casting på de sidste par film af Thomas Vinterberg, men jeg har åbenbart ikke rigtig passet ind, eller også har jeg bare lavet en dårlig casting. Jeg kunne i hvert fald godt tænke mig at arbejde sammen med ham, så jeg håber, han bliver ved med at invitere mig.

'Kong Arthur' med Nicolas Bro i hovedrollen spiller i Ulvedalene i Dyrehaven indtil den lørdag den 2. juli.

Du kan forøvrigt se sidste uges Selvportræt om Mascha Vang herunder:

Facebook
Twitter