Sigrid Husjord spiller dværg i 'Den Anden Verden': Jeg overvejede at sige nej til rollen

- Jeg ser ikke mig selv som dværg. Jeg ser mig selv som et menneske, lyder det fra skuespilleren.

Da 38-årige Sigrid Husjord blev tilbudt at spille rollen som dværgen Heinz i DRs nye julekalender, 'Den Anden Verden', var det et tilbud, hun blev nødt til at overveje grundigt først. Hun vil nemlig ikke sættes i bås som dværg.

- Først vidste jeg ikke, om jeg ville. Jeg ser ikke mig selv som dværg, men jeg ser mig selv som et menneske, siger hun.

- Men så skulle jeg have et møde med Lars (Kaalund, red), der er instruktør, og så fortalte han om hele det her univers, vi så på scenografien, og så kunne jeg godt se, at det var et meget kreativt og fedt univers. Og så tænkte jeg: Okay, det lyder fedt, det vil jeg gerne, fortæller Sigrid Husjord, der er født i Norge, men bor i Danmark.

Sigrid Husjord var i tvivl om hun skulle sige ja til at spille en rolle som dværg, men er i dag glad for, at hun er en del af 'Den Anden Verden'. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Sjovt at spille mand

I 'Den Anden Verden' spiller Sigrid rollen som Heinz, der er den skrappe leder af dværgegruppen.

- Det er helt anderledes at spille en mand. Man ligner jo slet ikke sig selv. Men det var sjovt på mange måder - også det med at spille en lidt mere 'rough' karakter, der ikke er så sød, men mere bare streng, egoistisk og lidt hård, siger Sigrid Husjord.

Når Sigrid Husjord ses i Den Anden Verden er det som en af de syv dværge, den skrappe Heinz. (Foto: Per Arnesen © dr)

- Det var også fedt at spille sammen med seks andre dværge. De er måske ikke så erfarne skuespillere, så jeg var lidt skeptisk, men de var meget dygtige. Det var fedt og hyggeligt, og vi havde det rigtig sjovt sammen, siger hun.

Men er du bange for at blive sat i bås som dværg?

- Ja, det er jeg nok lidt. Men jeg tænker også, at nu har jeg lavet så meget andet, som er mere derhen, hvor jeg gerne vil være. Så jeg er nok ikke så bange for det mere. Hvis det nu havde været mit første job, så ville jeg måske være mere bange for det, siger hun.