Simon Talbot jagter drømmen i USA: Danskerne skal blive bedre til at overdrive

Danskere kunne godt blive bedre til at forfølge deres drømme, lyder det fra den danske komiker, der i øjeblikket jagter sit amerikanske gennembrud i Los Angeles.

(Foto: Seth Nicolas)

- Der er noget helt særligt over at optræde på de sammen klubber, som ens største idoler har gjort, siger Simon Talbot.

Jeg møder Simon på en populær kaffebar i West Hollywood, der ligger lige ved siden af den lejlighed Simon Talbot og hans forlovede bor i for tiden.

- Det er altså bare skønt at være i solskin og under palmer på sådan en februar-dag, siger Simon Talbot.

I Danmark har Simon Talbot haft stor succes som standup komiker. Han har tuneret landet tyndt med flere enmandsshows og har været med i adskillige tv-serier på TV2 ZULU. Senest turnerede han Danmark tyndt med sit onemanshow ‘Mr. Copenhagen’ i 2016, der gav ham en nominering som Årets Komiker samme år.

- Springet til USA har været lige så hårdt, som jeg troede. I Danmark ved folk, at jeg er sjov. Når jeg stiller mig op på en scene her i USA, er der som udgangspunkt ingen, der ved, hvem jeg er, siger Simon Talbot og tager en tår varm cortado, mens han griner.

Kalenderen er fyldt ud

I 2016 besluttede Simon og hans forlovede Katrine Køhler, der er skuespiller, at det var på tide at tage på eventyr og jagte drømmen om et gennembrud i verdens største showbizz-industri.

Jagten er sidenhen blevet afbrudt i perioder af enkelte job og projekter i Danmark, men efter halvandet år med lange nætter og hårdt arbejde er den danske komiker sprunget ind i 2018 med en travl kalender med en masse shows på comedy-klubber i hele Californien.

- I starten dukkede jeg op og stod i kø til alle open mics, hvor jeg måske fik et par minutter, hvis jeg var heldig, siger Simon Talbot.

Hjemme i Danmark er Simon Talbot vant til at lave shows på op til halvanden time, så det har været lidt som at starte forfra i USA.

Simon Talbot er rejst til USA sammen med sin forlovede, Katrine Køhler. Her ses de til Zulu Comedy Galla tilbage i 2014. (Foto: martin sylvest andersen)

- Herovre er der måske 50 steder med åben mikrofon hver aften. Og det er meget løst defineret, hvad der er et show. Jeg har oplevet at stå i kø for at få lov til at lave et minut, mens værten sidder og hækler. Og mens dem, der er på før mig, forsøger at købe stoffer fra scenen, siger Simon Talbot.

I dag er han blevet meget bedre til at vælge sine kampe og bruge det værktøj, som amerikanere er allerbedst til, ifølge ham.

- I starten var jeg meget ydmyg og tænkte: ‘Jeg bliver nok snart opdaget’. Men sådan fungerer det ikke her. Man skal turde at tale sig selv op for de rigtige mennesker og netværke. For du konkurrerer altså med rigtig mange, siger han.

Her må man gerne lyve lidt

Det med at tale sig selv op er noget, han synes, at vi godt kunne lære lidt af i Danmark.

- Amerikanere er sindssygt gode til at tale alt op. Man må gerne lyve lidt, og man behøver ikke at mene det, man siger. Det er ikke en social synd, hvis du bliver taget i at sige noget, der er en overdrivelse, siger Simon Talbot.

Omvendt er vi i Danmark lidt for realistiske, især når vi taler om os selv. Det handler stadig om janteloven, mener Simon Talbot.

- Her lever man virkelig efter 'dont hate the player, hate the game'. Så hvis du snyder dig til tops, så er det lidt en sjov historie. Hvor i Danmark ville du nok blive set ned på, siger han.

Hvorfor det er sådan, har Simon Talbot ikke et helt klar svar på, men han er ikke i tvivl om, at det ultimative ville være at sammensmelte det danske og amerikanske til et.

- Hvis man kunne mikse den amerikanske selvtillid og den danske hygge, så har du den perfekte blanding, synes jeg, siger Simon Talbot.

Vi skal turde at drømme mere

En anden ting Simon Talbot beundrer hos amerikanerne, er deres optimisme for at prøve noget nyt af og turde at følge sine drømme.

- Amerikanere har vildt meget respekt for rejsen. Så er det nærmest lige meget, om du klarer den eller ej. Man får high fives og klap på skulderen uanset hvad. Når man siger til danskere, at man vil forfølge sin måske lidt skøre drøm, bliver man i stedet mødt med ‘er du nu sikker på, at det er en god idé’ og rynkede øjenbryn, siger Simon Talbot.

Simon Talbot har boet i Los Angeles siden 2016. (Foto: Jacqueline Rodriques)

Han håber derfor, at vi i Danmark bliver bedre til at tro på os selv og hinanden. Og at vi dropper tanken om 'ej, det vil sikkert ikke lykkedes alligevel'. Så vi ikke opgiver noget på forhånd, bare fordi det er lidt ude for normalen.

- Det værste, der kan ske, er, at den ikke gik. Og at man så prøver noget andet. Men det er virkelig fedt, når det lykkedes. Og det bør alle mennesker opleve, siger han.

Jeg ved ikke, om mine børn skal vokse op her

De næste par måneder er kalenderen fyldt ud med shows i forskellige byer i Californien. Men i efteråret vender han hjem til Danmark for at få danskerne til at grine med sit fjerde onemanshow ‘Make Denmark Great Again’.

Eventyret i Hollywood bliver sat på pause, men fortsætter efter, at han har turneret rundt i Danmark med sit nye show.

- Lige nu fungerer det rigtig godt med at dele min tid mellem Danmark og USA. Jeg elsker at være begge steder, siger Simon Talbot.

Simon Talbot har til efteråret premiere på sit nye comedyshow 'Make Denmark Great Again'. (Foto: pressefoto)

På caféen i West Hollywood løber der en stortudende lille pige forbi os, og det er svært at ignorere hende. Simon kigger på hende, smiler og siger i et udbrud:

- Jeg er jo skruk af helvedes til!

Selvom både ham og hans forlovede er faldet rigtig godt til i Los Angeles, så er de ikke sikre på, at det er her, de vil opdrage deres børn.

- Der er jo også rigtig mange fede og enestående ting i Danmark, der gør, at man jo har lyst til at ens børn vokser op der. Danskere er virkelig reelle og nærværende. Her er fantastisk, men jeg er ikke sikker på, at jeg vil opdrage mine børn her.

BLÅ BOG OM SIMON TALBOT

  • Født i 1986 i Skanderborg.

  • Forlovet med skuespilleren Katrine Køhler.

  • Startede sin stand-up karriere i 2006, hvor han opnåede en fjerdeplads ved DM i Standup.

  • Kendt bl.a. fra følgende programmer på TV2 Zulu: Comedy Fight Club, Zulu Djævleræs, ‘Hvor Fanden er Herning?’, Binko Banko, Vild med Comedy.

  • Var nomineret som Årets Komiker i 2016 for sit tredje og anmelderroste onemanshow ‘Mr. Copenhagen’.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk