'Skam jer': Ny satireserie får hård kritik for at gøre grin med kongelige børn

Men den britiske kongefamilie er ikke hellig, mener tidligere korrespondent i Storbritannien Lone Theils, der ikke er enig i kritikken.

Prins George bliver i 'The Prince' portrætteret som en forkælet møgunge, der konstant bliver opvartet af sin butler - som her, hvor han får filet sine tånegle. (Foto: RUBA © Copyright © 2021 BACKGRID UK)

Kan man lave en satireserie, der tager tykt pis på Storbritanniens fremtidige konge, prins George, som blot er otte år gammel?

Nej, lyder svaret fra en lang række brugere på sociale medier, der kritiserer HBO Max' nye tegneserie 'The Prince', som handler om den britiske kongefamilie. Hovedpersonen i serien er prins William og hertuginde Kates ældste søn, prins George.

Det skriver flere medier, deriblandt Insider, Washington Post og Forbes.

- Det her er upassende. Og respektløst. Børnene er alle uskyldige og burde være off limits!, lyder det blandt andet fra Twitter-brugeren Michele Mercado i en kommentar til HBO Max' opslag om serien.

- At basere et "komedie"-show på baggrund af en levende otteårig er ekstremt smagløst: Alle de skuespillere, der har prostitueret sig selv for at være involveret, burde skamme sig, skriver en anden Twitter-bruger ved navn Stefan Laonco til samme opslag.

- Skam jer, HBO Max, for at have lavet dette. Det er direkte respektløst over for de børn. Vær søde at lede efter bedre måder at tjene penge på end at misbruge børn, lyder det fra Twitter-brugeren Little Sunshine.

Bag serien står amerikanske Gary Janetti, der tidligere har skrevet og produceret satireserien 'Family Guy', og som i årevis har lavet sjov med den britiske kongefamilie – og især prins George – på sin Instagram-konto, der har knap en million følgere. Han lægger selv stemme til prins George, mens skuespillerne Orlando Bloom og Sophie Turner spiller henholdsvis prins Harry og prinsesse Charlotte (prins Georges lillesøster på seks år).

I traileren til 'The Prince', som kan ses her, bliver otteårige prins George portrætteret som en ekstremt arrogant og forkælet møgunge, der hundser rundt med sin butler.

- Undskyld mig, har du noget te, der ikke smager af pis, lyder det for eksempel fra prins George, da han henvender sig til en tjener på Buckingham Palace.

Hele den britiske kongefamilie er med i 'The Prince' – her ses (fra venstre mod højre) hertuginde Camilla, prins Charles, dronning Elizabeth, prins Philip, prins William og hertuginde Kate. (Foto: NIPI © Copyright © 2021 BACKGRID UK)

I serien i øvrigt bliver hertuginde Kate fremstillet som alkoholiker og prins Charles som én, der hopper og springer for at adlyde sin mors mindste ordre. Man følger desuden prins Harry og hertuginde Meghan, der kæmper for at slå igennem i USA.

- Jeg vil håbe, at han (prins George, red.) vil finde serien super sjov og have en form for humor omkring den og helt tydeligt se, at alt er ment med kærlighed, siger Gary Janetti om serien ifølge Daily Mail.

'Det kommer med jobbet'

Samme toner lyder fra Lone Theils, der er forfatter, journalist og tidligere korrespondent i Storbritannien. Hun lægger vægt på, at det er tydeligt at se, at serien er satire.

- Det virker harmløst og sjovt. Kongefamilien har til næsten alle tider i moderne tid været genstand for morskab, så det kommer med jobbet. Man sparker ikke på nogen, der ligger ned, men nogen, der bor på et palads, siger hun og peger desuden på, at vi i Danmark gennem årtier har grinet af Preben Kristensens parodi af dronning Margrethe.

At kritikerne hæfter sig ved, at den blot otteårige prins George er genstand for den grovkornede komik, bider Lone Theils ikke på.

- Man må ikke gøre grin med forsvarsløse børn, men prins George har en familiesituation, hvor nogen kan tale med ham om, hvad satire er. Det virker i øvrigt som en serie, hvor målgruppen er voksne og ikke børn, pointerer hun.

At satireserien 'The Prince' laver sjov med seksårige prinsesse Charlotte og otteårige prins George er faldet mange for brystet på de sociale medier. (Foto: RUBA © Copyright © 2021 BACKGRID UK)

Lone Theils lægger desuden vægt på, at der vil komme mere i samme boldgade for prins George fremover:

- Han skal ikke tage det personligt. Det er jo ikke ham og hans familie, man ser i serien. Det er satire.

Skuespillere beskyldes for hykleri

Kritikerne på de sociale medier langer ikke blot ud efter, at otteårige prins George står for skud i HBO-serien, men også, at de skuespillere, der lægger stemme til karaktererne er dobbeltmoralske.

  • Orlando Bloom lægger stemme til prins Harry i serien 'The Prince' og mener, at serien er "kærligt lavet". (Foto: SARAH MEYSSONNIER © Ritzau Scanpix)
  • Sophie Turner, kendt fra 'Game of Thrones', lægger stemme til seksårige prinsesse Charlotte i 'The Prince'. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Det drejer sig om Sophie Turner og Orlando Bloom, der begge tidligere sagt, at de vil værne om deres børns privatliv.

- Sophie og Orlando Bloom er dem, der forlangte privatliv til deres døtre, og hvad sker der nu – de krænker andres privatliv, skriver Twitter-brugeren Omayma Kingdom.

Men Orlando Bloom forsvarer sin medvirken i serien:

- Jeg er ikke én, der normalt vil lave sjov med alle mulige, men det her var så intelligent, vittigt og kærligt lavet, sagde Bloom sidste år til Hollywood Reporter om, hvorfor han sagde ja til at være med.

Facebook
Twitter