Skide godt, Egon: Oslo opkalder gade efter Egon Olsen

Den danske forbryder fra filmene får sin egen allé, der ligger foran byens ældste fængsel.

Ove Sprogøe ses her sammen med Norges Egon Olsen-skuespiller Arve Opsahl. Nu får den fiktive forbryder sin opkaldt en allé efter sig. (Foto: Aage Sørensen © Scanpix)

Den danske filmforbryder Egon Olsen – ja, ham med bowlerhatten, cigar og de mange anholdelser – får nu sin helt egen gade i Oslo.

Det har bydelsudvalget i Gamle Oslo vedtaget, skriver NRK på sin hjemmeside.

Egon Olsens Allé kommer til at ligge foran det gamle og fredede fængsel Botsfengselet ved Grønlandspark, og det er der en helt særlig grund til.

Når nordmændene tænker på den garvede forbryder Egon Olsen er det nemlig ikke Ove Sprogøe, de ser for sig, men skuespilleren Arve Opsahl.

Det var ham, der spillede Egon Olsen i de norske Olsen Banden-genindspilninger af filmene.

Det var her, Egon kom ud med en ny plan

I de norske film plejede Egon Olsen netop at komme ud af Botsfengselet via den allé, der snart vil bære hans navn.

Men det var ikke sket uden den danske forgænger, fortæller lokalpolitikeren Peter N. Myhre, der foreslog navnet til alléen.

- Det var en idé jeg fik, da jeg var i København og så, at Vridsløselille Statsfængsel havde en vej ind, som hedder Egon Olsens vej, siger Peter N. Myhre til NRK.

Der er i alt lavet 14 genindspilninger af de danske Olsen Banden-film i Norge.

Den sidste er ’Olsenbandens siste stikk’ fra 1999 – naturligvis bygget på Henning Bahs’ danske manuskript fra 1998 til den danske film af samme navn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk