Skør kanin-kjole og grædefærdig Lady Gaga: 5 højdepunkter fra nattens Oscar-show

Rørende øjeblikke, et rockende publikum og fjollet tøj.

Komiker og skuespiller Melissa McCarthy havde taget kanin-kostumet på, da hun skulle præsentere en pris. En af showets vindere var Lady Gaga, der blev meget rørt. (Foto: Collage © Scanpix)

Der var mange højdepunkter i nattens Oscar-show.

Med danske øjne var et af dem, at danske Viggo Mortensen og resten af holdet fra 'Green Book' måtte op på scenen, da filmen hapsede prisen for årets bedste film foran 'Roma'.

Men det øjeblik stod ikke alene ved Oscar-showet, der ikke havde nogen gennemgående vært i år.

Showet bød nemlig både på glædestårer, gakkede indslag og særligt én chokeret vinder.

Her får du de fem største højdepunkter.

1

Stående bifald til rockende Queen-åbning

Adam Lambert giver den gas på scenen sammen med Queen-legenden Brian May i anledningen af filmen 'Bohemian Rhapsody', der handler om bandet og den ikoniske frontmand Freddie Mercury. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Oscar-showet har igennem tiden haft mange underholdende åbningsmonologer leveret af vittige, dansende og endda syngende værter.

Men hvordan åbner man lige Oscar-showet, når man som i år slet ikke har en vært? Man åbner med det legendariske band Queen og deres nuværende sanger Adam Lambert.

Så snart tonerne af klassikeren 'We Will Rock You' fyldte salen, og Queen-guitarist Brian May dukkede op i teaterrøgen, rejste alle stjernerne i salen sig op fra sæderne og rockede med. Og da bandet satte tempoet lidt ned med 'We Are The Champions', røg manges hænder i vejret.

Åbningen blev modtaget med stående bifald og koncert-agtig jubel fra salen. Og så blev det sanger Adam Lambert, der i år fik lov til at råbe: 'Welcome to the Oscars!'.

2

Skuespiller stjal showet iført kanin-kostume

Melissa McCarthy og Brian Tyree Henry fik mange til at grine, da de mødte op i disse fjollede kostumer. (© Scanpix)

Det er svært at åbne en kuvert med navnet på vinderen, når man har en plys-kanin på hånden.

Det måtte skuespiller Melissa McCarthy sande, da hun sammen med skuespiller Brian Tyree Henry skulle præsentere prisen for 'Bedste kostumedesign'.

Hun var nemlig iklædt et stort skrud med en masse kaniner hæftet på kjolen. Brian Tyree Henry holdt sig heller ikke tilbage – han var iført en skør hat med en fugl på, perlekæder, en spraglet kjole og en blå kappe. Fjolleriet var tydeligvis inspireret af dronningefilmen 'The Favorite'.

Deres kostumer fik hurtigt masser af kærlighed på Twitter. Prisen gik i øvrigt til Ruth Carter for 'Black Panther', men det bliver uden tvivl kaninerne og den fjollede udklædning, som mange vil huske kategorien for i år.

Se præsentationen med de sjove kostumer her.

3

Rørende duet med Lady Gaga og Bradley Cooper

De to stjerner fra biografhittet 'A Star is Born' i et kærligt øjeblik sammen ved flyglet. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Hvis man så Oscar-showet direkte i nat, var man ikke i tvivl om, at popstjernen Lady Gaga og skuespiller og instruktør Bradley Cooper skulle optræde med deres fælles hit 'Shallow' fra filmen 'A Star Is Born'. Det blev i hvert fald nævnt utroligt mange gange af speakeren!

Det var derfor en optræden, der var ventet med spænding - og den skuffede ikke, hvis man skal tro både reaktionen fra salen og de mange skulderklap på Twitter.

Da klaveret blev rullet ind på scenen, var introen til sangen allerede i gang, og så rejste Lady Gaga og Bradley Cooper sig ellers fra deres pladser og gik sammen – hånd i hånd – op på scenen for at synge deres kraftfulde ballade.

Til sidst satte Bradley Cooper sig over ved siden af Lady Gaga ved flyglet, og så sang de ellers ind i samme mikrofon ligesom i filmen – og publikum kvitterede med stående bifald.

4

Lady Gaga i tårer over at vinde sin første Oscar

Der var mange af nattens prisvindere, der fældede tårer, men Lady Gaga tog prisen for de fleste glædestårer. Her omfavner hun Bradley Cooper på vej op for at modtage sin statuette. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Triumfen fortsatte for Lady Gaga, der måtte op på scenen kort efter sin optræden for at modtage en Oscar for netop 'Shallow' i kategorien for bedste sang.

Dermed har hun nu vundet sin første Oscar-statuette, og det var naturligvis et kæmpe øjeblik for sangerinden, der også var nomineret for sin skuespilpræstation i 'A Star is Born'.

Allerede inden hun nåede op på scenen græd hun af lykke, og da hun endelig kunne stå med en Oscar, fik hun med tårer takket sin søster, sine forældre og naturligvis sin filmmakker, skuespiller og instruktør Bradley Cooper.

- Det er hårdt arbejde. Jeg har arbejdet på det her længe. Men det handler ikke om at vinde, det handler om ikke at give op. Hvis du har en drøm, så kæmp for den, sagde hun også i sin tale.

Se en rørt Lady Gaga holde takketale her.

5

Olivia Colman overrasket over at vinde

Olivia Colman fik også rost sit idol Glenn Close, som hun altså vandt over. - Det her gik slet ikke som jeg havde forventet, og jeg synes, du er fantastisk, og jeg elsker dig rigtig meget, sagde hun blandt andet. (Foto: VALERIE MACON © Scanpix)

Pilen pegede i høj grad på Glenn Close, der var nomineret til en Oscar for syvende gang – uden nogensinde at have vundet en. Men også Lady Gaga var i spil til prisen for sin første store filmrolle i 'A Star is Born'.

Derfor var det en stor overraskelse for alle – ikke mindst for vinderen selv – at det blev britiske Olivia Colman fra 'The Favorite', der vandt.

Faktisk var Olivia Colman selv så overrasket, at hun lignede en, der ikke vidste, hvad hun skulle gøre af sig selv på sin vej op for at modtage prisen. Talen havde hun ikke forberedt, men alligevel charmerede hun salen med sine tårer, sin latter og vittige kommentarer.

- Det her er hysterisk morsomt. Jeg har en Oscar, sagde hun begejstret i en blanding af et fnis og glædestårer.