Skuespiller fra Disney's flagskib fyret efter opslag på Instagram

Gina Carano skal ikke længere spille Cara Dune i Disney-serien 'The Mandalorian'.

I Disney-serien 'The Mandalorian' spiller Gina Carano figuren Cara Dune. (© Disney)

Hvis man er kendt i USA, så skal man tænke sig om, inden man deler opslag på sociale medier eller sender en opdatering ud i verden.

Det har wrestleren og skuespilleren Gina Carano netop erfaret. Hun delte et opslag på Instagram, hvor den nuværende politiske situation i USA sammenlignes med det nazistiske Tyskland under Anden Verdenskrig.

Nu er hun både dumpet af Lucasfilm og sin egen agent.

Opslaget kommer samtidig med, at USA mærker efterskælvene efter Donald Trumps præsidentperiode og stormen mod Kongressen. Det har udløst en rigsretssag mod den tidligere amerikanske præsident for et muligt medansvar. På grund af splittelsen i landet sammenligner Gina Carano i opslaget dét at være republikaner i USA med jødernes situation i Nazityskland.

- Jøder blev tæsket i gaderne, ikke af nazisoldater, men af deres naboer… selv børn. Fordi historien er en redigeret udgave, forstår de fleste mennesker i dag ikke, at regeringen (i Nazityskland, red.) først fik naboerne til at hade dem, bare fordi de var jøder, før nazisoldaterne let kunne indfange tusindvis af jøder. Hvordan er det anderledes end at hade nogle for deres politiske standpunkt, lød opslaget, som Gina Carano delte ifølge Deadline.

Opslaget, som Gina Carano nu har slettet, har onsdag fået Disney-selskabet, Lucasfilm, til at meddele, at man ikke længere har "nogen planer med hende i fremtiden". Det skriver blandt andet ABC News.

Derefter blev skuespilleren også fyret af sin egen manager, firmaet UTA.

Selskabets talsperson skriver ifølge det amerikanske medie, at hendes opslag nedgør mennesker ud fra deres kulturelle og religiøse identitet, hvilket bliver kaldt uacceptabelt og afskyeligt. Fyringen sker, selvom det ifølge The Hollywood Reporter var udsigt til endnu en 'Star Wars'-spinoff-serie, hvori Gina Carano angiveligt skulle have haft en større rolle.

Allerede i november begyndte hashtagget #FireGinaCarano at sprede sig. Det skete, fordi hun havde delt kritiske holdninger om mundbind og opslag om svindel i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg.

Hendes udtalelser er 'branding-gift'

Kort tid efter nyheden ramte, begyndte fans af serien at gøre grin med Gina Carano og fyringen.

Her er en fans bud på, hvordan man eventuelt kan skrive hende ud af serien.

En anden mener, at Baby Yoda lugtede lunten for lang tid siden.

Flere fans er dog også rasende over fyringen, og lige nu deler flere af dem støtteerklæringer på Twitter under #WeLoveGinaCarano og #WeLoveCaraDune.

Lene Bull Christensen, der forsker i kendiskultur på Roskilde Universitet, mener, at Disney som stort brand har haft brug for at tage klar afstand fra Gina Carano hurtigst muligt.

- Jeg tror, at det fra Disneys side handler om, at hendes udtalelser er 'branding-gift'. The Mandalorian er flagskibet for Disney+, der er blevet rullet ud i det meste af verden, og så hjælper det ikke noget, at man forbinder det brand med hendes udtalelser, som lugter rigtig meget.

- Både 'Star-Wars'-universet og de andre superhelteuniverser har i høj grad forsøgt at være et flagskib, når det gælder diversitet. Derfor er hendes udtalelser meget anti-brand, siger Lene Bull Christensen.

Gina Carano, da hun deltog til premieren på 'The Mandalorian' i november 2019 i Los Angeles (Foto: © Rodin Eckenroth, Getty Images)

Flere ramt af fyringer efter kontroversielle sager

Den 38-årige kendis er ikke den eneste, der er havnet i fedtefadet i de seneste uger. Bilfirmaet Jeep har sat en kampagne med Bruce Springsteen på pause, efter det er kommet frem, at sangeren sidste år blev arresteret på grund af spritkørsel.

Countrysangeren Morgan Wallen fik for nylig stor opmærksomhed, da en video dukkede op på sociale medier, hvor han brugte racistiske vendinger en sen aften foran sit hjem. Det førte til, at han blev udelukket fra The Academy of Country Music Awards, og at hans musikselskab suspenderede hans kontrakt.

Også Marilyn Manson fik en fyreseddel i begyndelsen af februar, fordi han af flere kvinder og sin ekskæreste, 'Westworld'-skuespilleren Evan Rachel Wood, og blev beskyldt for krænkelser. Anklager, som Marilyn Manson selv afviser.