Skuespiller fra Netflix-hitserie har fået nok af, at folk udtaler hendes navn forkert: 'Jeg beder bare om basal respekt'

Førhen ville skuespilleren Maitreyi Ramakrishnan ikke være til besvær. Nu forlanger hun, at folk udtaler hendes navn rigtigt.

Maitreyi Ramakrishnan spiller karakteren Devi Vishwakumar i hitserien 'Never Have I Ever' på Netflix. (Foto: Tommaso Boddi © Getty Images)

Mai-hvad for noget?

Den 19-årige skuespiller Maitreyi Ramakrishnan oplever ofte, at folk udtaler hendes navn forkert.

Hun er af tamilsk afstamning, men er født og opvokset i Canada. Og i ahorntræernes land - og i det store land syd for, hvor Hollywood som bekendt befinder sig - ligger "Maitreyi Ramakrishnan" åbenbart ikke lige sådan på tungen for de fleste.

I mange år har skuespilleren, der spiller hovedrollen i Netflix-serien 'Never Have I Ever', hvis anden sæson lige nu er blandt de mest populære titler herhjemme, fundet sig i, at hendes navn er blevet udtalt forkert.

Hun har følt, hun var til besvær, hvis hun insisterede på, at andre skulle udtale det rigtigt. Så hun fandt sig eksempelvis i, at andre brugte forsimplede øgenavne i stedet for hendes rigtige navn.

Men nu skal det være slut.

Maitreyi Ramakrishnan har nemlig delt en lydfil på Twitter, hvor hun én gang for alle slår fast, hvordan man udtaler hendes navn. Og hvor hun gør op med den disrespekt, hun føler, hun altid er blevet mødt med.

Hør lydklippet her:

Navne er vigtige

For navne er vigtige, argumenterer Netflix-stjernen. Og der er ingen, der gider have sit navn "slagtet", som hun siger i videoen.

- Jeg synes, at det er en stor del af ens identitet – det er det i hvert fald for mig. Jeg elsker mit navn så højt, siger Maitreyi Ramakrishnan i lydklippet.

'Never Have I Ever' er løst baseret på skuespilleren Mindy Kallings, der har indiske forældre, egen barndom i USA. Serien har fået meget ros for at gøre op med de stereotype fremstillinger af sydasiater, vi normalt ser på film og tv. Et konkret eksempel på dette er ifølge CNN, at Maitreyi Ramakrishnans hovedrolle, Devi, spiller harpe frem for klaver eller violin, som sydasiater ellers ofte gør i Hollywood. (© Netflix)

Og netop derfor kan det være frustrerende, hvis folk ikke gør sig umage med at udtale hendes navn rigtigt. Eller endnu værre: Hvis andre mennesker kloger sig på, hvordan hendes navn udtales.

- Der er konstant folk, der siger: "Du ved ikke engang, hvordan du siger dit eget navn rigtigt," fortæller skuespilleren i klippet.

Men den kritik har den canadiske teenagestjerne intet tilovers for. Som hun siger:

- Det er mit navn. Beklager, men det er mig, der bestemmer over det.

Det handler om basal respekt

I dag er skuespilleren færdig med at overhøre det, når folk udtaler hendes navn forkert. Hun mener, at det er et spørgsmål om basal respekt, at man gør sig den ulejlighed at udtale hinandens navne rigtigt.

- Jeg beder folk om at udtale mit navn rigtigt, og jeg gør selv en særlig indsats, når jeg for eksempel laver et interview eller møder nye mennesker, siger skuespilleren og uddyber:

- Jeg forventer ikke, at folk skruer op for deres accent for mig. Jeg beder bare om basal respekt.

Maitreyi Ramakrishnan er født og opvokset i Canada. Hun er af tamilsk afstamning, men hendes familie flygtede fra Sri Lanka som følge af den 25 år lange borgerkrig, som hærgede landet fra 1983 til 2009. (Foto: Isabella B. Vosmikova © Netflix)

I kommentarsporet til opslaget hyldes Maitreyi Ramakrishnans initiativ.

- Tak… Jeg er 33, og jeg har ændret mit navn, fordi jeg blev så træt af, at folk udtalte det forkert. Du har ret i, at det er en basal form for respekt at forvente, at andre udtaler dit navn korrekt, skriver én.

- Jeg elsker dig så meget for dette. Som en ghanesisk pige har folk altid udtalt mit efternavn forkert, og det er så dehumaniserende, skriver en anden.

Skuespilleren afslutter lydklippet med at slå fast, hvordan man udtaler hendes navn: My-Tray-Yee, udpensler hun.

Et navn, som vi måske også lige så godt kan begynde at øve os på at udtale herhjemme. For den unge stjerne har fået et kometlignende gennembrud i teenage-komedieserien på Netflix, så vi har næppe set det sidste til hende.

Facebook
Twitter