Skuespiller Pauli Ryberg er død efter længere tids sygdom

Pauli Ryberg var blandt andet en del af holdet på Dr. Dantes Aveny Teater i 1990'erne.

Pauli Ryberg har blandt andet spillet med i DR julekalenderen Absalons Hemmelighed. Da Cecilie (Sarah Juel Werner) har fået nøglen til fangekælderen ud af montren, bliver hun opdaget af formanden - spillet af Pauli Ryberg - for en lokalhistorisk forening, som er i gang med en rundvisning i kirken - og de kommer i klammeri. (Foto: Mike Kolloffel © dr)

Rettelse: I en tidligere version af denne artikel blev det fejlagtigt nævnt, at Pauli Ryberg blev født på Langeland. Der skulle i stedet stå Lolland. Vi beklager fejlen.

Skuespiller Pauli Ryberg døde søndag aften. Han blev 59 år.

Det oplyser Teater Får302 i en pressemeddelelse.

Han havde uhelbredelig kræft i bugspytkirtlen.

- Teatret har mistet en stor skuespiller, en dejlig ven og en kæmpe kunstnerisk kapacitet, skriver Teater Får302 i pressemeddelelsen.

Pauli Ryberg blev født i 1958 på Lolland og er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1987.

'Teatret gjorde ham godt'

I 1990'erne var han en del af holdet på Dr. Dantes Aveny Teater. Han har blandt andet haft roller i 'Personkreds 3' på Edison i 1998, 'De lystige koner i Windsor' på Aarhus Teater i 1999 og "Hide & Seek" på Kanonhallen i 2002.

Siden 2008 har Pauli Ryberg været formand for Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og har ved siden af det arbejdet som skuespiller på teatre rundt omkring i landet.

Han har især optrådt meget på mindre scener, blandt andet Holbæk Egns Teater. Her spillede han i 2005 H.C. Andersen i 'Milde Himmel'.

Me Lund, journalist og medlem af Teater Får302s bestyrelse, skriver i et mindeord om ham.

- Hver aften stod han alene på scenen, hver 14. dag med kemoen strømmende i kroppen fra en lille flaske i bukselommen. Trods kræftbehandlingens omkostninger insisterede han på, at teatret gjorde ham godt.

Ud over at have spillet utallige teaterforestillinger, har Pauli Ryberg også medvirket i tv-serier som "Strisser på Samsø", "Rejseholdet" og "Nikolaj og Julie".

/ritzau/

Facebook
Twitter