Skuespiller sagsøger Harvey Weinstein for at ødelægge hendes karriere

Ashley Judd har sagsøgt den tidligere filmproducent for at have spoleret hendes karriere.

Ashley Judd sagsøger den tidligere filmmogul Harvey Weinstein for blandt andet ærekrænkelser og sexchikane. (Foto: © Collage, Scanpix)

Da ’Ringenes herre’ ramte biograferne verden over, kunne skuespilleren Ashley Judds navn have stået på plakaten.

Men sådan gik det som bekendt ikke, takket være Harvey Weinstein.

Den tidligere så magtfulde filmproducent advarede nemlig filmens instruktør, Peter Jackson, mod at hyre Ashley Judd som straf for, at hun havde afvist Weinsteins seksuelle tilnærmelser.

Det har nu fået Ashley Judd til at sagsøge Weinstein for ærekrænkelser, sexchikane og overtrædelse af arbejdsmiljøregler, skriver branchebladet Variety.

- Hr. Weinsteins overgreb har forvoldt skade mod en række aspirerende skuespillere og andre i film og underholdningsindustrien, udtaler Ashley Judd i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Og min og andres erfaring viser, at selv et par falske udsagn fra Hr. Weinstein kan ødelægge ens karrieremuligheder. Det er på tide, at Hr. Weinstein holdes ansvarlig for denne adfærd og for de måder, hvorpå han har skadet folks karriere.

Weinstein afviser anklager

‘Ringenes herre’-instruktør Peter Jackson har tidligere fortalt, at Weinstein havde nedlagt veto mod, at han hyrede Judd til filmen, fordi hun ‘var et mareridt at arbejde sammen med’.

Weinstein selv afviser dog via sin talskvinde, at han havde noget med castingen af skuespillerne at gøre og at han skulle have haft nogen intention om at ødelægge Ashley Judds karriere.

Han hævder derimod, at han kæmpede for at hyre Judd til en række film, og at hun endte med at få roller i filmene 'Frida' og 'Crossing Over', der blev produceret af Weinsteins selskab.

Ashley Judd var en af de første kendte kvinder, der stod frem med beskyldninger om sexchikane mod filmproducenten.

Beskyldningerne fra en lang række kvinder satte hurtigt skub i #metoo-bevægelsen og kampen mod magtmisbrug og overgreb i filmbranchen.

Weinstein er siden blevet fyret fra sit eget selskab og tiltalt for blandt andet voldtægt og chikane.