Skuespiller Torben Jensen er død

Skuespiller Torben Jensen, blandt andet kendt fra tv-serien 'Taxa', er død.

Torben Jensen i en af hans mest kendte roller som Herman i tv-serien 'Taxa'.

Skuespiller Torben Jensen er død, 74 år gammel.

Det oplyser Have Kommunikation.

Torben Jensen er bl.a. kendt for sin rolle som direktøren Herman i tv-serien 'Taxa'.

Torben Jensen blev født i 1944 i København og debuterede i 1968 som Nicolai i teateropsætningen ’Nøddebo Præstegaard’ på Odense Teater. Siden blev han fastansat samme sted.

I løbet af 70’erne blev han en del af Aneny-T på Frederiksberg og optrådte bl.a. også på Det Ny Teater, Folketeatret og Det Kongelige Teater.

Filmdebuterede i 'Piger i trøjen'

På filmlærredet debuterede han i 1975 i filmen ’Piger i trøjen’, hvorefter han spillede med i film som ’Barndommens gade’ (1986), tv-serien ’Guldregn’ (1988) og ’Dansen med Regitze’ (1989).

En af hans mest ikoniske roller er som lægen Løwe i Helle Ryslinges film ’Flamberede hjerter’, som Torben Jensen modtog en Robert for i 1987.

Senere medvirkede han i Søren Kragh-Jacobsens ’Mifunes sidste sang’ og tv-serien ’Taxa’, hvor han spillede taxa-selskabet Citybilens direktør, Herman.

I 2004 havde han en mindre rolle i DR1-serien ’Krøniken’, hvor han spillede læge.

Torben Jensen har gennem sin karriere haft flere roller, hvor han har spillet den onde, ubehagelige skurk – bl.a. i ’Guldregn’, hvor han spillede Solskærmen, og i serien 'Een gang strømer', hvor han spillede den udspekulerede skibsreder John Sparking.

Søren Kragh-Jacobsen har ifølge Jonas Langvad Nilssons portrætbog af Torben Jensen, sagt, at han håndplukkede Torben Jensen til rollen som Solskærmen.

- Da jeg fik præsenteret Anders Bodelsens manuskript, vidste jeg med det samme, at Torben skulle spille Solskærmen. Jeg havde set ham flere gange på teatret, hvor han emmede af vibrerende farlighed og autoritet, når han trådte ind på scenen, udtalte filmens instruktør, Søren Kragh-Jacobsen.

Den danske skuespiller Torben Jensen. Billedet er fra 1979. (© Scanpix)
Facebook
Twitter