Skuespilleren Lene Tiemroth er død

Lene Tiemroth, der fik en Bodil for sin rolle i ’Italiensk for begyndere’ i 2001, er død. Hun blev 73 år.

Lene Tiemroth spillede blandt andet med i Dirch Passer-filmen 'Pigen og greven' fra 1966. (Foto: Svend Aage Mortensen © sCANPIX)

Skuespilleren Lene Tiemroth, som blandt andet har haft roller på teatre og i tv-serier som ’En by i provinsen’ og ’Rejseholdet’, er død. Det skriver Politiken.

Lene Tiemroth blev uddannet fra Det Kongelige Teaters Elevskole i 1966 og kom efterfølgende med i Dirch Passer-filmen ’Pigen og greven’. I 1967 fik hun sit gennembrud i ’Antigone’.

Som skuespiller spillede hun blandt andre Sonja i Tjekhovs ’Onkel Vanja’ i 1969 og Lady Macbeth i Shakespeares kendte drama i 1982, men valgte i slutningen af 00'erne at stoppe som skuespiller på grund af sit helbred.

Fik Bodil-pris i 2001

Lene Tiemroth fik en Bodil for sin rolle i filmen 'Italiensk for begyndere'. (Foto: Jørgen jessen © sCANPIX)

Også på film og i tv-serier markerede hun sig. Her spillede hun blandt andet med i dramaserien ’En by i provinsen’ og Lone Scherfigs dogmefilm ’Italiensk for begyndere’ fra 2000. I filmen, som fik både danske og udenlandske priser, spillede hun en alkoholiseret mor til karakteren Karen, spillet af Ann Eleonora Jørgensen. En rolle, som Lene Tiemroth modtog en Bodil for i 2001.

Senere havde hun mindre roller i blandt andet ’Rejseholdet’, ’Nikolaj og Julie’ og ’Kunsten at græde i kor’.

Lene Tiemroth blev 73 år.

Facebook
Twitter