Slut med Hollywoods drengeklub: Årets bedst sælgende film 'kommer til at gøre en kæmpe forskel'

På trods af voldsom kritik har filmen om en kvindelig superhelt indtjent én milliard dollars.

Brie Larson er 'meget feministisk, og er meget bevidst om det', mener journalist på Troldspejlet, Ida Rud. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Det er Marvel-studiets første film overhovedet, der har en kvindelig hovedrolle.

Og så har den indtjent over én milliard dollars, selv om den kun har været i biograferne i omkring en måned, skriver Vox.

Dermed er 'Captain Marvel' den bedst sælgende film på verdensplan i 2019.

Filmen er både skrevet og instrueret af kvinder, og i spidsen for det hele står Oscar-vinder Brie Larson.

Hun sender et stærkt signal med sin medvirken, mener Ida Rud, journalist på Troldspejlet. Et signal, Larson vel at mærke godt selv er klar over.

- Hun ved godt, at det kommer til at gøre en kæmpe forskel for en masse piger, der nu sidder og kan spejle sig i en kvindelig superhelt, mens de måske tænker: 'Hende vil jeg være, når jeg bliver stor', siger Ida Rud.

'En stokkonservativ mandeklub'

Med Ida Ruds ord har Hollywood førhen 'været en stokkonservativ mandeklub', men det er 'heldigvis' ved at ændre sig nu.

- Brie Larson er med til at bane vejen for andre. Der er en generel tendens til, at kvinder og minoriteter i dag er bedre repræsenteret i film, end de var førhen. Det ser man både i forhold til kvinder, men også når det kommer til folk med en anden hudfarve end hvid, samt i forhold til homo- og biseksuelle og transkønnede, mener Ida Rud.

- Og det reagerer folk utroligt meget på - både på godt og ondt. Især hvide mænd reagerer ind i mellem ret negativt, fordi de ser deres indlysende privilegier smuldre lige foran deres øjne.

Brie Larson vandt i 2016 både en Oscar-, Bafta- og Golden Globe-pris for sin rolle i filmen 'Room' - en helt anden type end 'Captain Marvel'. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Feminisme gør hende upopulær - hos nogle

Ida Rud understreger da også, at vejen til 'Captain Marvel's succes mildest talt har været slingrende.

- Larson er blevet voldsomt kritiseret for plakaterne til 'Captain Marvel', fordi hun ikke smiler. Det har fået mange fans til at sige, at hun er en dårlig superhelt, forklarer Ida Rud.

- Som modsvar har Larson så været ude at spørge, hvor mange superheltemænd, der smiler på deres plakater. Du finder ikke en eneste. Hun er meget feministisk, og er meget bevidst om det.

- Det er også det, der gør hende upopulær hos nogle.

Du kan se plakaten til 'Captain Marvel' nederst i artiklen.

Har kæmpe rolle i 'Endgame'

Feminismen ændrer dog ikke på, at 'Captain Marvel' har vist sig at blive en vaskeægte succes for det driftige filmstudie, der har udgivet 20 film de sidste 11 år.

'Captain Marvel' er på en måned blevet studiets syvende mest succesfulde film nogensinde.

- Brie Larson har virkelig mødt meget modstand, så det er dejligt at se, at filmen klarer sig godt, lyder det fra Ida Rud.

- Hun kommer også til at have en kæmpe rolle i den kommende 'Endgame'-film, der er kulminationen på 20 års Marvel-superheltefilm. Det er et stærkt signal at sende.

Ida Rud understreger dog, at penge stadig er alfa omega i Hollywood - uanset hvilket køn, superhelten måtte have.

- 'Captain Marvel' var ikke kommet, hvis ikke man havde troet på, at den kunne blive en succes. Men hvad så, hvis man rider med på en bølge, der handler om øget diversitet? Det er bare fedt!

(© Marvel Studios 2019)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk