Slut med Skam: NRK løfter sløret for hovedpersonen i næste og sidste sæson

Det bliver karakteren Sana, vi kommer til at følge, når næste sæson af 'Skam' får premiere. Samtidig melder NRK, at fjerde sæson bliver den sidste.

Vi kommer formentligt til at lære karakteren Sana meget bedre at kende.

Hvem skal vi helt tæt på i den nye sæson af den populære norske hitserie 'Skam'?

Spekulationer har der været mange af, og i dag løftede NRK endelig sløret. Det bliver karakteren Sana, der bliver spillet af Iman Meskini, som næste og fjerde sæson kommer til at have som hovedperson.

Det skriver nrk.no.

- Hun er en stærk karakter og måske seriens mest fascinerende. Hun står med det ene ben i norsk kultur og det andet i den muslimske. Sana har sin tro, samtidig med at hun har venner, som går op i fyre og fester, forklarer redaktionschef på NRK P3, Håkon Moslet.

Har godt af Sana

Han mener, "Norge har godt af Sana" og at det er på tide, at få fremstillet en muslimsk pige som en "stærk karakter".

– Det er ofte en stereotyp fremstilling af muslimske piger, og mange af dem anses som ofre, blandt andet når de går med hijab, siger Moslet.

Se traileren for den nye sæson HER.

Slut med Skam

Samtidig varsler seriens skaber og instruktør Julie Andem, at fjerde sæson af 'Skam' bliver den sidste.

Redaktionschef Håkon Moslet fortæller, at det har været en "ekstremsport" at lave de fire sæsoner af den populære serie, og at det føles naturligt for Julie Andem at "runde af nu".

Han kan dog godt forstå, at seriens mange fans bliver skuffede over meldingen om, at det efter fjerde sæson er slut med at følge vennegruppen på Hartvig Nissens Gymnasium i Oslo.

– Samtidig er jeg glad for, at vi har lavet den. Det har været med til at berige os og sætte Norge på kortet, forklarer Moslet.

DR3 sender sæson 4

De norske fans kan glæde sig til på mandag klokken 13:28, hvor sæson 4 har premiere på NRK.

Det vides endnu ikke med sikkerhed, hvornår de enkelte afsnit fra den nye sæson af 'Skam' vil blive sendt på DR3 og gjort tilgængelig på DR TV. Men de vil blive sendt, så snart det kan lade sig gøre, forklarer Henrik Birch, der er planredaktionschef på DR.

- Vi skal lige nå at tekste hvert afsnit, inden vi kan sende, men vi håber at kunne bringe hvert afsnit så hurtigt som muligt, efter NRK har sendt og forhåbentlig indenfor et par døgn.

Han oplyser, at DR vil melde de nøjagtige sendetidspunkter ud i begyndelsen af næste uge.

Læs hilsenen fra seriens skaber, Julie Andem, her: