Slut med at være sidekick: Lars Hjortshøj udstiller sig selv i ny serie

Komikeren spiller hovedrollen i 'Store Lars', som han også selv har skrevet.

Det er første gang, at 52-årige Lars Hjortshøj bærer titelrollen i en fiktionsserie. (© © 2019 Nordic Entertainment Group)

- Det er sgu da underligt, at jeg skulle blive 50, før hovedrollen kom, synes du ikke?

Ordene, der bliver efterfulgt af små, klukkende grin, kommer fra komikeren Lars Hjortshøj.

Du kender ham måske fra hans standupshows 'Plan B' (2019),'OMVENDT' (2015) eller 'My Danish Collection' (2013).

I 1990'erne var han en del af 'Casper & Mandrilaftalen', hvor han spillede ikoniske karakterer som Broder Salsa og Fissirul Lohmann. Senere spillede han den barnlige og rouladeelskende Robert i 'Langt fra Las Vegas', og så var han en fast del af 'Klovn'-universet, hvor han spiller sig selv.

Rollen som sig selv gentager Lars Hjortshøj i den nye komedieserie 'Store Lars', der netop har fået premiere på Viaplay, som er den første hovedrolle i en fiktionsserie for den 52-årige komiker.

- Det er en komedieserie med et voldsomt stint af kærlighed, der handler om at miste sig selv, og at man kan have hovedet så meget oppe i egen røv, at man ikke kan se kærligheden foran én, siger Lars Hjortshøj og fortsætter:

- 'Store Lars' handler også om jagten på anerkendelse alle de forkerte steder. Der skal Lars, med alle hans store projekter, grueligt meget igennem for at finde ud af, at det måske ikke er løsningen.

Virkelighed eller fiktion?

Ligesom i serie-klassikere som 'Curb Your Enthusiasm' og'Klovn' udhviskes grænsen mellem virkelighed og fiktion også i 'Store Lars'.

Lars Hjortshøj spiller rollen som Store Lars, Ellen Hillingsø har rollen som Lars' flamboyante ekskone Ellen, mens Martin Brygmann spiller Lars' ven og nabo, den altid heldige Martin, hvis gode råd ikke altid er så gode.

- Alle hedder deres rigtige navne i serien og ja - jeg spiller en komiker i 50'erne, der skal genfinde sig selv. Der er nogle ligheder fra mit eget liv, men vi har taget os mange kreative friheder.

- Det er ret effektivt, fordi det spiller på de forestillinger, omgivelserne har af én. Som seer kan det være svært at se, hvor grænsen mellem fiktion og virkelighed går, siger Lars Hjortshøj.

Lars Hjortshøj spiller den altoverskyggende hovedrolle som 'Store Lars', mens man også kan finde Martin Brygmann, Ellen Hillingsø og Julie Agnete Vang i de bærende roller. (© Viaplay)

Seerne kommer også til at se Dejan Cukic, Preben Elkjær, Nikolaj Koppel, Lars Seier, Camilla Martin, Martin Jørgensen, Linda P, Rane Willerslev og Jan Gintberg spille sig selv i løbet af de otte afsnit.

Og her vil man se nye og helt ukendte sider af de kendte medvirkende.

- Jeg kan sige så meget, at Nikolaj Koppel laver en usædvanligt usympatisk fremstilling af sig selv, og det gjorde han simpelthen så overbevisende. De fleste af os har nok et indtryk af Nikolaj Koppel som en meget sympatisk mand, og derfor er det sjovt at se så uventede sider af ham.

- Der er nok heller ikke mange, der forventer, at Camilla Martin ryger joints. Men det gør hun i min serie, lyder det fra Lars Hjortshøj.

En fornem opgave at underholde

Lars Hjortshøj har efterhånden 30 år på bagen som komiker, skuespiller, radiovært og tv-vært.

Ofte i en birolle eller som det sjove og skæve sidekick i diverse serier eller film. Men nu er tiden kommet til at stå på egne ben som titelrolleindehaver i 'Store Lars', som han også selv har skrevet i samarbejde med Søren Frellesen ('Anja og Viktor'-filmene) og Maj Bovin ('Headhunter').

Skriveprocessen har taget et års tid, og derfor er han også spændt på, hvordan danskerne tager imod serien.

- Jeg vil ikke sige, at jeg føler noget pres, men jeg er selvfølgelig spændt på at se, hvordan folk modtager serien, fordi vi har gjort os umage. Det er altid forbundet med spænding.

Han håber først og fremmest, at folk vil føle sig underholdt.

- Jeg ønsker primært at underholde. Det synes jeg, er en meget fornem opgave.

'Store Lars' har premiere på Viaplay og TV3 torsdag den 23. april kl. 21.

'Store Lars' består af otte afsnit, som alle kan ses på Viaplay fra torsdag aften. (Foto: Krestine Havemann © Viaplay)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk