Slutter egentlig i december... men nu giver Netflix vikingehit et helt nyt liv

Netflix overtager universet fra hitserien 'Vikings' fra HBO.

Den danske skuespiller Alex Høgh Andersen spiller en af de bærende roller i 'Vikings', der nu får en fortsættelse. (© HBO Nordic)

Er du en af de mange, der har slugt serien 'Vikings' råt?

Så er du sikkert også lidt ærgerlig over, at serien snart lakker mod enden med en sidste sæson.

Men nu er der godt nyt til alle vikingefans.

Netflix har nemlig annonceret, at der skal laves en fortsættelse til successerien 'Vikings'.

Den nye saga kommer til at hedde 'Vikings: Valhalla', og handlingen finder sted 100 år efter dens forgænger, skriver Variety. Her vil man blandt andet stifte bekendtskab med en række virkelige personligheder fra den tid.

Og sammenhængen mellem de to serier er da også meget tydelig. Det er nemlig 'Vikings'-skaber Michael Hirst, der bliver en af producenterne på den nye serie fra MGM Television.

Derudover filmes 'Vikings: Valhalla' ligesom forgængeren i Irland, og mange fra den oprindelige series produktionshold gentager desuden deres roller på den nye serie.

- Jeg er mere end spændt over, at vi her annoncerer fortsættelsen af vores vikingesaga. Jeg ved, at millioner af vores fans over hele kloden vil glæde sig over den opbakning, som MGM og Netflix viser serien, siger 'Vikings'-skaber Michael Hirst til Variety.

Mændene har vaskebræt og fuldskæg i 'Vikings', hvilket er med til fremstille vikingetiden som et glansbillede trods tidens brutalitet, mener serieekspert Frederik Dirks Gottlieb. (© HBO Nordic)

Et billede på en voksende tendens

Serieekspert Frederik Dirks Gottlieb forstår godt, hvorfor der bliver annonceret en fortsættelse af 'Vikings', nu hvor seriens sidste og sjette sæson rammer skærmen i december.

For de voldelige vikinger fra Skandinavien har fascineret mange – og måske især de amerikanske seere, der opfatter vikingetiden som noget 'eksotisk'.

- Serien glorificerer vikingetiden, og alle mændene er super sexede med relativt pæne og rene tænder, sixpack og flot fuldskæg. Så den er også et glansbillede af, hvordan det var dengang.

Så det giver god mening at fortsætte succesen, mener Frederik Dirks Gottlieb. Til gengæld viser nyheden om den nye serie også, at noget er ved at ændre sig drastisk i serieverdenen.

- Tiden, hvor vi fulgte en serie i otte sæsoner, er ikke helt slut endnu, men vi kommer til at se flere spinoff-serier. Engang var der fem til ti gode serier om året – nu er der måske 100.

Kampen om seernes opmærksomhed er med andre ord stærkt forøget, siger serieeksperten. Derfor bliver filmselskaberne også nødt til at sadle om noget oftere, og her ender mange af dem altså med at videreføre det univers, som seerne allerede kender.

Senest har vi for eksempel hørt, at der kommer en 'Game of Thrones'-spinoff.

- Men det er hårdt at introducere nye skuespillere i et kendt univers, og vi mangler stadig at se, at der kommer nogle helt igennem geniale ting ud af en spinoff, siger Frederik Dirks Gottlieb.

FacebookTwitter