Snart slukker Yousee for din radio

Tirsdag den 31. januar begynder Yousee at slukke for FM-signalet til din radio. Virksomheden vil i stedet prioritere bedre tv- og bredbåndsforbindelse.

Hvis du hører radio via kabel og Yousee, skal du snart til at finde en ny løsning for at høre 'Mads og Monopolet' eller andre radioprogrammer. (Foto: Kirsten Ellebæk © (c) DR)

Rettelse I en tidligere version af denne artikel fremgik det fejlagtigt, at Yousee ville begynde at slukke for FM-signalet fredag den 27. januar. Yousee begynder først at slukke for signalet tirsdag d. 31. januar. DR beklager fejlen.

Fra på tirsdag bliver der lidt mere stille i en lang række danske hjem. I hvert fald de hjem, hvor man hører radio via det FM-signal, som Yousee leverer gennem kabelstikket.

Den 31. januar begynder Yousee nemlig at slukke for signalet for i stedet at udnytte pladsen til at skabe hurtigere netforbindelser og bedre billedkvalitet på fjernsynet.

Største opgradering nogensinde

- På kabelnettet ligger der, ud over FM til radio, også bredbånd og tv, og vi danskere elsker vores internet og bruger det rigtig meget. For at gøre plads til det er vi i gang med at lave den største opgradering af kabelnettet, vi nogensinde har lavet, fortæller Jacob Mortensen, der er direktør for tv og bredbånd hos Yousee, til P4 Fyn.

- Det gør, at vi ved udgangen af året kan levere gigabit-hastigheder til halvdelen af danske husstande, men det betyder desværre så også, at vi må slukke FM-signalet, forklarer direktøren.

300.000 kunder berøres

Yousee vurderer at cirka 300.000 af deres kunder bruger antennestikket til at lytte til radio. Det er derfor mange danskere, der allerede har eller i løbet af den kommende tid vil få slukket for radiosignalet.

- Vi er klar over, at det er en omvæltning for mange, derfor prøver vi at forberede det mest muligt og informere tidligst muligt, så folk omstiller sig, før det kommer til at ske, siger han til P4 Fyn.

Hvis du er blandt de danskere, der har fået slukket for dit FM-signal, kan du fortsat høre radio via DAB-radio, på dit tv, via apps på eksempelvis din smartphone eller via din stueantenne. Har du ikke en stueantenne, kan du bestille en antenne gratis via Yousees hjemmeside.

FacebookTwitter