Sofie Gråbøl får stor rolle i ny britisk krimiserie

Den danske skuespiller Sofie Gråbøl får fremtrædende rolle i ny britisk krimiserie. Serien får britisk premiere til januar og er allerede købt af TV 2.

Den danske skuespiller Sofie Gråbøl får fremtrædende rolle i ny britisk krimiserie. Serien får britisk premiere til januar og er allerede købt af TV 2.

Sofie Gråbøl fortsætter sin karriere i det britiske. Fra januar 2015 vil den danske skuespiller være med i tv-serien 'Fortitude', der vil blive vist på den britiske tv-kanal Sky Atlantic.

'Fortitude' er en ny krimiserie, der foregår i en lille arktisk mineby med samme navne som seriens titel. Umiddelbart virker Fortitude til at være Jordens mest fredfyldte sted, men pludselig skaber en morder rædsel i byen, og det kommer til at true hele lokalsamfundet.

Det skriver Sky Atlantic på sin hjemmeside.

Gråbøl spiller ambitiøs borgmester

Til forskel fra 'Forbrydelsen', der fik succes i Storbritannien under navnet 'The Killing', skal Sofie Gråbøl ikke jage forbrydere. I stedet spiller hun borgmesteren Hildur Odegard, hvis drømme om at få Fortitude til at være en luksus-turistdestination frem for en kold mineby. Men et blodbad risikerer at hindre borgmesterens drømme, fordi sagen kan afsløre minebyens mørkeste hemmelighed, skriver Sky Atlantic.

På rollelisten er også den amerikanske skuespiller Stanley Tucci, som spillede tv-værten Caesar Flickerman i 'The Hunger Games', og Michael Gambon, der spillede professor Albus Dumbledore i 'Harry Potter'. Serien er produceret af Patrick Spence, der står bag flere BBC-serier.

Stor succes i Storbritannien

Tidligere i år har Sofie Gråbøl også gjort sig bemærket i Storbritannien. Senest har hun spillet dronning Margrethe i stykket 'The James Plays' i Edinburgh i Skotland, som hun fik stor ros for af de britiske anmeldere.

Desuden spillede hun med i et afsnit af den britiske komedieserie 'Helt hysterisk', hvor Patsy og Eddie konstant er på jagt efter det ungdommelige liv uden rynker ved hjælp af mere eller mindre risikable metoder.

'Fortitude' har allerede skabt medieopmærksomhed i The Guardian, som netop fremhæver den danske skuespillers rolle i tv-serien og mener, at serien har et usædvanligt stærkt hold af skuespillere.

'Fortitude' er optaget i Island og i Storbritannien og vil foreløbig bestå af 12 afsnit. Serien er købt til visning på både TV 2 og Zulu fra marts 2015, men er ifølge TV 2 endnu ikke programsat.

Du kan se den første trailer til serien og et klip bagom serien på Sky Atlantics hjemmeside.