Sopranos-stjerne er død under ferie i Rom

James Gandolfini blev berømt for tv-rollen som gangsterbossen Tony Soprano.

Hele tre gange er James Gandolfini blevet hædret med en Emmy-pris for portrættet af den jævnt hen stressede, deprimerede, lykkepillespisende og psykiateropsøgende gangsterfar. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Den prisbelønnede skuespiller James Gandolfini, som er kendt fra den amerikanske gangster-serie The Sopranos, er død i en alder af 51 år. Det rapporterer flere amerikanske medier.

Ifølge tv-kanalen HBO, som stod bag Sopranos, er han død under en ferie i Rom - muligvis af hjertestop, lyder det.

James Gandolfini var i hovedrollen som den voluminøse gangsterboss Tony Soprano nærmest synonym med serien, der vrimler med bizarre situationer, når Tonys ualmindelige levevej krydser hans forsøg på at skabe et almindeligt familieliv.

Prisvindende serie

Serien er blevet kaldt det mest cool, veldrejede og velspillede amerikanske tv-drama nogensinde.

Hele tre gange er Gandolfini blevet hædret med en Emmy-pris for portrættet af den jævnt hen stressede, deprimerede, lykkepillespisende og psykiateropsøgende gangsterfar.

Galdolfini havde rundet de 25 år, da han på sit job på en bar på Manhattan blev foreslået af en af sine venner at tage skuespilundervisning.

Og som han har sagt: - Jeg tog et par timer og syntes, det var meget sjovt...

Mere end 20 filmtitler er det siden blevet til på cvet, blandt andet Get Shorty og The Man Who Wasnt There.

Men ikke mindst rollen som Nick Murder i John Turtorros bindegale musicalromance Romance and Cigarettes fra 2006, hvor Galdolfini både synger, danser og har heftig sex med Kate Winslet.

I 2007 producerede han tv-dokumentaren Alive Day Memories: Home from Iraq, hvor han interviewer 10 sårede veteraner fra krigen i Irak.

I 2010 stod Gandolfini bag endnu en tv-dokumentar Wartorn: 1861-2010, hvor han analyserer posttraumatisk stress indflydelse på soldater og deres familier op igennem Amerikas historie.

Blandt hans seneste optrædener kan også nævnes en rolle i spillefilmen Zero Dark Thirty.

/ritzau/

Sjette afsnit i artiklen er blevet opdateret klokken 9.59. Gandolfini var 25 år gammel og ikke 35 år gammel, da han begyndte sin skuespilkarriere.

FacebookTwitter