Spoiler-alert: Her er de vildeste øjeblikke i det mest hypede Game of Thrones-afsnit nogensinde

Der er masser af vilde øjeblikke at vende efter det seneste 'Game of Thrones'-afsnit, 'The Long Night'.

Jon Snow lever stadig i Game of Thrones. Holder han mon de sidste tre afsnit ud? (Foto: HELEN SLOAN © HBO)

OBS: Artiklen indeholder spoilere for det tredje afsnit i den ottende sæson af 'Game of Thrones'. Så vent med at læse artiklen til du har set afsnittet.

Der har været skrevet ikke så lidt om det nyeste 'Game of Thrones'-afsnit, 'The Long Night'.

Mange regnede med, at det skulle være det ubestridte højdepunkt i seriens otte år lange liv, og på trods af heftig kritik af afsnittets mørke scenografi lader det til, at stemningen er god, efter det 82 minutter lange afsnit endelig har set dagens lys.

Selvom afsnittet hverken for alvor ændrede ved hverken 'Game of Thrones'' stjernespækkede rollebesætning eller ændrede vores opfattelse af de mulige slutscenarier i seriens sidste sæson, så er der masser af vilde øjeblikke at vende.

Her gennemgår vi fem af dem.

1

Store dele af Jon og Daenerys' hær bliver udryddet

Grey Worm og de andre 'unsullied' forsvarede Winterfell i det seneste afsnit af 'Game of Thrones'. (Foto: HELEN SLOAN © HBO)

Vi kan alle ånde lettet op over, at de fleste store, toneangivne figurer, såsom Jon Snow, Arya Stark og Daenerys Targaryen, overlevede 'The Battle of Winterfell'. Ikke desto mindre så det skidt ud tidligt i afsnittet, da blandt andet en hær af Dothraki'er med skræmmende lethed blev overmandet af de dødes hær.

Faktisk føltes 90 procent af afsnittet som en ulige kamp mellem horder af ustoppelige zombier og skrøbelige, uforberedte mennesker, som ikke lod til at vide, hvad de skulle stille op.

Særligt håbløst så det ud, da The Night King vækkede de 'omkomne' soldater til live - blot for igen at angribe vores kære helte.

2

Lyanna Mormont i 'David mod Goliath'-opgør

Tapre Lyanna Mormont fra Bear Island måtte lade livet, men først efter hun dræbte en kæmpe fra 'the army og the death'. (Foto: HELEN SLOAN © HBO)

Et lille lyspunkt midt i kampens hede var slagets måske mindste kriger Lyanna Mormont.

På et yderst tiltrængt tidspunkt mindede hun os om, at det ikke kun handler om størrelse og styrke, men at en god portion mod og snilde kan ændre kampens momentum.

Efter at have hærget, trådt og trampet på horder af stakkels soldater griber en zombieficeret kæmpe fat i den unge Lyanna Mormont - formodentlig for at bide hovedet af hende. Men inden kæmpen formår at gøre en ende på Lyannas pinsler, stikker hun kæmpen direkte i øjet med sit sværd, og kampens største og stærkeste spiller falder tungt til jorden.

Lyanna dør i processen, og senere bliver hun endda vækket til live af The Night King.

3

Jorah Mormonts heroiske slutscene

Jorah Mormont kæmpede bravt for sin elskede Daenerys Targaryen og resten af menneskeheden, men åndede ud i en meget følelsesladet scene. (Foto: HELEN SLOAN © HBO)

Det har ikke været en nem rejse for stakkels Jorah Mormont.

Siden tidernes morgen har han været håbløst forelsket i Daenerys, som på et tidspunkt sendte ham bort med et knust hjerte. Han blev også ramt af en ækel sygdom, der gjorde, at han langsomt var ved at blive til en sten, hvilket kulminerede, da han skulle igennem noget, der lignede den mest smertefulde operation nogensinde foretaget.

Heldigvis får han lidt moralsk oprejsning her i 'The Battle of Winterfell', hvor han får lov til at ende sine dage, præcis som han altid har drømt om; side om side med Daenerys Targaryen, mens han forsvarer hendes ære.

På mange måder føltes det som det mest essentielle dødsfald i afsnittet, blandt andet fordi vi alle har følt med Jorah i hans håbløse forelskelse, og fordi han er blevet lidt af en B-side-favorit blandt fans af serien.

4

Theon Greyjoys uundgåelige død

Theon Greyjoy, der har været så grueligt meget igennem, fik slettet fortidens synder, da han til sidste blodsdråbe forsvarede Brandon Stark. (Foto: HELEN SLOAN © HBO)

Hvis der var én karakter, som vi alle regnede med ville lide sit endeligt i dette afsnit, så var det Theon Greyjoy.

Sidste uges afsnit lagde op til flere dødsfald, end vi endte med at få, men det var soleklart for de fleste, at Theons bue var rundet af, og at hans ønske om at slette fortidens hændelser ved at beskytte Bran måtte ende i en heroisk død.

Det var selvfølgelig trist at miste Theon, og på mange måder er han klart den største karakter i lang tid som mister sit liv i serien. Men det var også forudsigeligt og en påmindelse om, at 'Game of Thrones' ikke længere er den herligt sadistiske serie, den engang var, hvor alle vores yndlingskarakterer døde til højre og venstre.

Det var på mange måder let at tage Theon fra os - en person som har været grueligt meget igennem, og som i lang tid ikke har haft nogen væsentlig funktion.

Forhåbentlig vil seriens showrunnere fremadrettet ikke være så bange for at dræbe deres figurer, så vi igen vil bevæge os ud på kanten af stolen, hver gang vi hører den forrygende intromelodi.

5

Arya dræber The Night King

At det blev Arya Stark, der til slut dræbte The Night King, var nok afsnittets største overraskelse. (Foto: HELEN SLOAN © HBO)

Afsnittets klart største øjeblik kommer helt til slut, hvor Arya bruger den kniv, hun fik af Bran i sidste sæson, til at dræbe den mystiske The Night King. Præcis som der blev spekuleret i sidste afsnit, kan de dødes hær kun stoppes ved, at man dræber The Night King.

At det var Arya, der skulle gøre det, var måske en smule overraskende - indtil Melisandre, der vendte tilbage i dette afsnit for at hjælpe med sin magi, fortæller Arya, at hun vil slå mange ihjel med brune, grønne og… blå øjne.

Ingen har mere blå øjne end The Night King og ganske som spået af Melisandre, så lykkes det Arya at komme helt tæt på de dødes overhoved og stikke sin kniv igennem ham. Formentlig vidste Bran, at det ville ske, da han tidigere gav Arya præcis den kniv.

Nu hvor The Knight King er død, står slaget igen mellem mennesker, og det er jeg personligt lettet over. Selvom 'white walkers' har været en trussel siden første minut af det første 'Game of Thrones'-afsnit, og selvom vi alle havde glædet os til dette episke slag, så er det i mødet mellem mennesker og i det taktiske spil, at serien har sine mest åbenlyse styrker.

Vi har stort set intet set til Cersei i denne sæson, men nu bliver det spændende at se, om Jon og Daenerys har mænd og kvinder nok tilbage til at give hende den modstand, vi alle har glædet os til.

Facebook
Twitter