Spring ombord på kattebussen: Tegnefilmslegende får sin egen forlystelsespark

I det nye, japanske modstykke til Disneyland, Ghibli-parken, kan man besøge Totoro, Chihiro og Mononokes verdener.

(© Ghibli)

Den 77-årige Oscar-belønnede animator Hayao Miyazaki har begejstret publikum i det meste af verden.

Med film som ’Chihiro og heksene’, ’Min nabo Totoro’ og ’Prinsesse Mononoke’ har han fortalt fantastiske, tidløse eventyr i sin helt egen personlige stil.

Han arbejder med håndtegning og er teknisk set gammeldags, for han er ikke gået over til computeranimation som alle andre.

Nu har Ghibli-studiet, hvor hans film laves, besluttet at udfordre Disney på forlystelsespark-markedet.

Lykkes de nye planer, vil der i 2022, kort efter afviklingen af OL i Tokyo, åbne en eventyrpark, hvor publikum kan opleve Miyazakis tegnefilmuniverser i virkelig udgave.

De første tegninger er offentliggjort.

  • (© Ghibli)
  • (© Ghibli)
  • (© Ghibli)
1 / 3

Man træder ind gennem en port fra byen i ’Det Levende Slot’ og går så videre til rutsjebaner og andre forlystelser med temaer fra filmene – alle indrammet af de karakteristiske svensk-inspirerede bygninger fra ’Kiki - den lille heks’, kombineret med klassiske japanske huse fra ’Prinsesse Mononoke’ - og selvfølgelig det fantastiske sommerhus fra ’Min Nabo Totoro’.

Mindre kommerciel end Disneyland

Alle Miyazakis film er fyldt med scener, der har potentiale som forlystelser. Man kan sagtens forestille sig en tur med den legendariske kattebus fra ’Totoro’, eller en flyvetur med dragen i ’Chihiro’.

Flyveture er en vigtig del af alle Miyazakis universer, så dem bliver der uden tvivl mange af.

Folkene bag Ghibli-parken oplyser, at den vil indgå naturligt i de eksisterende omgivelser lidt uden for storbyen Nagoya, midt mellem Tokyo og Kyoto.

Den vil desuden være mere organisk og mindre kommerciel end f.eks. Disneyland, der har haft en afdeling i Japan siden 1983.

Miyazaki har allerede haft stor succes med Ghibli-museet, der åbnede i 2001 i Tokyo-forstaden Mitaka. Museet er ikke voldsomt stort, men meget smukt.

Her kan man blandt andet se en særlig version af Miyazakis arbejdsværelse og en kopi af den fantastiske robot fra ’Laputa’.

Men har man planer om at besøge museet, er det vigtigt at bestille plads i god tid hjemmefra, for der bliver hurtigt udsolgt, og der sælges kun et meget begrænset antal billetter til turister, der skal til Japan.

Facebook
Twitter