Spydig vært langer ud efter Donald Trump ved Golden Globe-show

Den britiske skuespiller og komiker Ricky Gervais stjal igen overskrifterne under Golden Globe-showet, hvor han var vært.

Ricky Gervais er efterhånden blevet synonym med spydigheder, når han er vært på Golden Globe-showet. (Foto: HFPA © Scanpix)

Da briten Ricky Gervais i 2010 var vært på Golden Globe, stjal han for alvor overskrifterne med jokes og punchlines, der sad under bæltestedet på flere af de skuespillere, der vandt priserne.

Komikeren og skuespilleren var igen i år vært på Golden Globe-showet, og det gik ikke stille for sig, da han langede ud efter Donald Trump, der er republikansk kandidat til at blive partiets præsidentkandidat.

Da Ricky Gervais skulle præsentere skuespillerinderne Eva Longoria og America Ferrera, skete det således:

- Ikke alene er Eva Longoria og America Ferrera smukke og talentfulde skuespillerinder - de er også to personer, som jeres kommende præsident, Donald Trump, ikke kan vente med at få deporteret, sagde Ricky Gervais, før kvinderne kom på scenen for at overrække en pris.

Overstående spydighed var dog langt fra den eneste fra Ricky Gervais, der også fik svinet den amerikanske skuespiller Ben Affleck.

- Han er den eneste person, som Ben Affleck ikke har været utro. Byd velkommen til Matt Damon.

Spydigheder mod sex-mistænkte

Generelt afstod aftenens vært ikke fra at kommentere på nyheder fra film- og tv-branchen. Blandt andet fik han også draget en reference til den verserende sag mod den amerikanske skuespiller Bill Cosby, der kort før nytår blev anholdt og sigtet for seksuelle overgreb på kvinder.

- Jeg vil gerne sige noget pænt om Mel (Gibson, red.) inden han kommer ud. Så: Jeg vil hellere have en drink med ham på hans hotelværelse i aften, end jeg vil med Bill Cosby, sagde Gervais.

I en anden joke tog briten fat i den katolske kirke, der bliver behandlet i den autentiske film 'Spotlight', der portrætterer en gruppe journalister på avisen Bosten Globe i 90'erne, hvor de afslører den katolskes præsters misbrug af børn.

- Den katolske kirke er rasende over filmen, da den udstiller det faktum, at fem procent af deres præster gentagne gange har misbrugt børn, mens de har fået lov at fortsætte deres arbejde uden straf. Roman Polanski kaldte den for den bedste date-film nogensinde.

Sidstnævnte med henvisning til den fransk-polske filminstruktør Roman Polanski, der er tiltalt - men ikke dømt - for at have haft sex med en mindreårig i 1977.