Stephania har været børnestjerne og serie-darling: Nu prøver hun kræfter med 'gakket' værtsrolle

Tv-værten og skuespilleren Stephania Potalivo er ny vært på programmet 'Alle mod 1'.

(Foto: © Lasse Lagoni)

Vilde eksplosioner, skrækindjagende vandrutschebaner og gigantiske pruttepuder er noget af det, der for nylig har været på programmet i Stephania Potalivos arbejdsliv.

Hun er nemlig ny vært på familieunderholdningsprogrammet 'Alle mod 1', der i sidste uge havde premiere på DR1.

Her indtager Stephania Potalivo rollen som "prøvekanin", der tidligere var Joakim Ingversens opgave. Nu står han i stedet i spidsen for programmet, mens hun er "ude i marken" og skal igennem et hav af vilde eksperimenter.

Og det passer den 35-årige tv-vært og skuespiller enormt godt:

- Alt det gakkede, som rollen indebærer, kan jeg godt lide. Jeg får lov til at komme ud og lege og møde alle mulige forskellige folk. Det er lige mig, siger hun.

Stephania Potalivo er langt fra uvant i rollen som tv-vært, da hun blandt andet har været med til at styre slagets gang i 'Voice Junior' og 'Lykkehjulet'. Derudover har hun medvirket i et hav af tv-programmer som blandt andet 'Vild med dans', 'Stormester' og 'Studie 5'.

Men rollen som vært på 'Alle mod 1' skiller sig alligevel ud:

- Det er ikke en klassisk studieværtsrolle. Og så har jeg kunnet bruge mit skuespil i de klip, vi har været ude og lave, fordi der var meget, man skulle spille op ad, siger hun.

Joakim Ingversen er den perfekte medvært i 'Alle mod 1, mener Stephania Potalivo, der også privat er venner med Joakim. (Foto: © Lasse Lagoni)

Vejen fra barne- til voksenskuespiller

Netop skuespillet er som bekendt Stephania Potalivos "anden" beskæftigelse ved siden af rollen som tv-vært. Allerede som barn medvirkede hun i familiefilm som 'Farligt venskab', 'Buldermanden' og 'Mirakel', og som voksen skuespiller vil mange nok huske hende fra roller i tv-serien 'SJIT Happens' og film som 'Klassefesten' og 'Jagtsæson'.

Men kigger man nærmere på hendes skuespil-cv, vil man bemærke, at der er et tomrum fra perioden 2001 til 2009.

- Jeg lavede børnefilm, fra jeg var omkring otte, til jeg var 13-14 år gammel, men pludselig blev jeg bare ikke spurgt mere. Og det var ikke et brændende ønske for mig dengang, så jeg fortsatte ikke med at opsøge det, siger Stephania Potalivo.

I stedet gik hun - som så mange andre teenagere - på gymnasiet, men droppede ud og arbejdede i stedet i en butik gennem flere år.

- Og da jeg så var omkring 20 år, tænkte jeg - det der skuespil var jeg jo egentlig ret vild med. Det var bare en svær ting at sige højt, fordi det ikke er et "klassisk" job. Men så gik jeg på filmhøjskole, og det var en game changer, for her mødte jeg andre, der også var kreative, og ligesom mig heller ikke havde været super gode i skolen, siger hun.

En ung Stephania Potalivo på optagelserne til børnefilmen 'Forbudt for børn' fra 1998. (Foto: © BENT MIDSTRUP, Nordfoto/Ritzau Scanpix)

Hvis man kan tale om et gennembrud for Stephania Potalivo som voksenskuespiller, er rollen som Anne i Zulu-serien 'SJIT Happens' et godt bud. Serien kørte gennem fem sæsoner fra 2012 til 2017 og var med til (igen) at gøre hende til et kendt ansigt.

Gode kolleger er vigtige

Zulu-serien er da også det, Stephania Potalivo selv fremhæver, når man spørger til de vigtigste øjeblikke i hendes karriere indtil videre.

- Det, der har haft størst betydning, og som jeg altid vil huske, er 'SJIT Happens'. Vi anede ikke, hvad den skulle blive til og havde et ukendt budget, men vi endte med at skabe et univers, som mange unge mennesker elskede, og vi var selv med til at udvikle karaktererne.

Hun arbejdede desuden på serien med de samme kolleger gennem en længere årrække, og netop den tryghed sætter Stephania Potalivo pris på.

- Jeg elsker udfordringer, men det er også hårdt hele tiden at møde nye mennesker, og så: "Farvel og tak for denne gang" lige bagefter. Så jeg kan godt lide at arbejde med de samme mennesker gennem lidt længere tid.

En storsmilende Stephania Potalivo sammen med Ruben Søltoft og Claes Quaade Mortensen fra 'Sjit Happens' ved Zulu Awards i 2015. Serien vandt prisen for 'Årets tv-serie' samme år. (Foto: © ERik Refner, Scanpix)

Det næste stykke tid er det som bekendt Joakim Ingversen, der er Stephania Potalivos kollega på 'Alle mod 1', og det er hun ganske godt tilfreds med.

- Joakim er en af mine gode, private venner, så det var en drøm at få værtsrollen sammen med ham. Jeg har total respekt for ham og alt, hvad han har gjort.

Håber de mange tilbud fortsætter

Altmuligkvinden Stephania Potalivo bliver ofte spurgt, hvad hun er gladest for - at spille skuespil eller lave tv.

- Og det er vildt svært at svare på. For jeg er glad for at lave det hele, og jeg er til stede i alle de ting, jeg har lavet. Hvis jeg er med i en film, tænker jeg ikke - "Årh, hvor jeg savner at være vært" eller det omvendte, hvis jeg laver tv.

Hun er ganske enkelt rigtig godt tilfreds med, at der bliver ved med at være folk, der vil have hende med i både film- og tv-projekter.

- Jeg har en stor ydmyghed i forhold til at være med i ting. Jeg er meget taknemmelig over, hvis der stadig er nogle, der vil ringe til mig. Så jeg håber, det fortsætter.