Stjerneskuespiller deler egne nøgenbilleder efter trusler: Hacker har ikke magten over mig

Vi mangler stadig grundlæggende respekt for andres egne nøgenbilleder, siger ekspert.

Bella Thorne har selv lagt sine nøgenbilleder på Twitter, efter en hacker truede hende med at offentliggøre billederne. (© 2019 Axelle/Bauer-Griffin)

- Fuck dig og den magt, du tror, du har over mig.

Sådan lyder teksten i et Twitter-opslag fra den amerikanske skuespiller Bella Thorne, hvor hun deler nøgenbilleder af sig selv.

Opslaget er lavet, efter en hacker angiveligt har truet hende med at offentliggøre de selv samme billeder på nettet.

- I de sidste 24 timer er jeg blevet truet med mine egne nøgenbilleder. Jeg føler væmmelse, jeg føler mig overvåget, jeg føler, at nogen har taget noget fra mig, som jeg kun ville have en særlig person til at se, skriver hun blandt andet i opslaget, hun har delt med sine 6,6 millioner følgere.

Et stigende problem

Bella Thorne, der blandt andet har medvirket i Disney-serien 'Shake It Up' og film som 'Midnight Sun', er ikke den første Hollywood-stjerne, som hackere har stjålet nøgenbilleder fra.

Tidligere har blandt andre Oscar-vinderen Jennifer Lawrence været udsat for det samme, hvorefter hun valgte at lade sig fotografere nøgen til magasinet Vanity Fair for at vise sin krop frem på hendes egne præmisser.

Skuespilleren Jennifer Lawrence har ladet sig fotografere nøgen for at tage ejerskab over sin krop. Lawrence kan lige nu opleves i 'X-Men: Dark Phoenix'. (Foto: Axelle Bauer-Griffin © Getty Images)

Selvom der i de senere år har været massiv fokus på ikke at dele nøgenbilleder af andre, så er det stadig noget, som en del oplever.

Det siger Morten Emmerik Wøldike, der er sociolog og vidensrådgiver i Sex & Samfund.

- Vi er ikke nået særlig langt i at stoppe det her. Der er stadig store udfordringer, i forhold til hvordan vi egentlig skal håndtere det, siger han.

Han vurderer, at kvinder som Bella Thorne selv tager magten over deres nøgenbilleder og afdramatiserer situationen, når de vælger at offentliggøre nøgenbillederne.

Samtidig er de med til at minde om, at det ikke er i orden at gøre det. Men han mener ikke, at det vil stoppe problemet.

- Man kan skærpe lovgivningen, men det lange, seje træk er at skabe nogle nye værdier, så andre ikke synes, det er okay at dele billederne, uden de har fået lov, siger Morten Emmerik Wøldike og peger blandt andet på mere oplysning til alle på tværs af alle aldre.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter