Stolt Trine Dyrholm: Det var mig, der skulle have bukket for Meryl Streep

Trine Dyrholm kalder det helt vildt, at Meryl Streep her til aften gav hende en sølvbjørn for bedste kvindelige hovedrolle i Berlin. Hun håber, prisen kan give flere udenlandske filmprojekter.

Fotograferne stod i kø for at få billeder af Trine Dyrholm, og flere journalisterne roste hende på pressemødet, efter hun her til aften modtog en sølvbjørn for sin hovedrolle i Thomas Vinterbergs film ’Kollektivet’.

Men det var ikke kun fotograferne og journalisterne, der var begejstrede, da at den danske skuespiller modtog prisen til den internationale filmfestival i Berlin tidligere i aften.

- Det er fuldstændig vildt. Jeg er så overvældet og fuldstændig stolt og taknemmelig over at opleve det her.

Trine Dyrholm

Trine Dyrholm er 43 år og stammer fra Odense.

Hun blev uddannet på Statens Teaterskole i 1995 og fik sit egentlige gennembrud som karakterskuespiller i '4:48 Psykose' på Edison i 2002 - et stykke, som hun spillede i Skuespilhuset igen i 2010.

Hun er den eneste skuespiller, der har modtaget fem Bodil-priser og den eneste der har fået tre i træk. Hun er også den mest vindende person ved Robert-udddelingen, hvor hun har vundet i alt otte priser.

Lørdag aften fik hun som den første danske skuespillerinde sølvbjørnen ved filmfestivalen i Berlin for sin rolle i filmen 'Kollektivet'.

Kilde: Ritzau

- Jeg er virkelig stolt af filmen. Thomas Vinterberg fortjener stor ros. Denne festival fylder så meget i mit hjerte, fordi jeg har været her syv gange og været en del af juryen, så jeg er virkelig taknemmelig, siger Trine Dyrholm til DR Kultur.

Dyrholm: Meryl Streep er en rollemodel

Det var formanden for den internationale jury, amerikanske Meryl Streep, der gav hende sølvbjørnen. Da Trine Dyrholm kom op på scenen, bukkede Meryl Streep for hende, og det var et stort øjeblik for Trine Dyrholm.

- Jeg er en stor fan af hende. Hun er en rollemodel og et forbillede på mange måder. Det var så overvældende at stå over for et menneske, som jeg respekterer så meget, og at hun så bukker for mig. Jeg tænkte jo, at det var mig, der skulle bukke for hende, siger hun.

Ros fra tjener på berlinercafé

Også ude i Berlin har Trine Dyrholm mærket, at flere har lagt mærke til hende i ’Kollektivet’. Så sendt som i dag, da hun var ude at shoppe, gik hun ind på en café for at drikke en kop kaffe. Og der fortalte tjeneren, at hun netop lige havde været i biografen for at se ’Kollektivet’.

- Hun fortalte mig, at det var den bedste film, hun havde set under Berlinalen, så dagen har virkelig været fyldt med rigtig gode oplevelser, siger hun.

Håber på flere film i udlandet

Det er den første store udenlandske filmpris, som Trine Dyrholm har modtaget.

Derfor håber hun, at bjørnen kan kaste endnu flere internationale filmprojekter af sig. Men allerførst står den på fejring i Berlin sammen med hendes mand og resten af festivalens deltagere.

Og så er hun blevet lovet en lille samtale med sit amerikanske idol.

- Jeg regner med at få en lille chat med Meryl Streep. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige endnu, for jeg fik vist allerede sagt til hende på scenen, at jeg er en kæmpe fan. Og så gælder det bare om at feste sammen med alle de andre hernede, siger hun.

Det var en stolt Trine Dyrholm, som modtog årets sølvbjørn for bedste kvindelige skuespiller i aftes - overrakt af...

Opslået af DR Nyheder på 21. februar 2016

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve