Stor skuespillerstjerne med i ny Lars von Trier-film

Med den amerikanske skuespiller Uma Thurman har Lars von Trier nu hele filmholdet klar og kan indlede optagelserne til 'The House That Jack Built' i marts.

46-årige Uma Thurman har både gjort sig bemærket som skuespiller og model. Efter 'Nymphomaniac' skal hun atter spille med i en Lars Von Trier-film. (© PR)

Hun er nok mest kendt som gangsterfrue med sort pagehår i Quentin Tarantinos ’Pulp Fiction’ fra 1994, men gjorde sig allerede bemærket i 1989 som mælkebleg skønhed i Stephen Frears' ’Farlige forbindelser’.

Ja, Uma Thurman har tidligere lånt sit talent ud til mangt en mesterinstruktør, og snart kan amerikaneren føje endnu en Lars von Trier-film til cv’et - hun medvirkede også i en birolle i 'Nymphomaniac' fra 2013.

Den 46-årige skuespiller skal nemlig spille med i den danske filminstruktørs kommende ’The House That Jack Built’ som en af de uheldige kvinder, seriemorderen Jack (spillet af Matt Dillon) møder på sit bestialske blodtogt.

Ren horror

Filmen handler om seriemorderen Jack, der postulerer, at hvert et mord han begår er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet er lige i hælene på Jack, løber han gradvist større risici i jagten på at skabe det ultimative ”kunstværk”.

Lars von Trier har aldrig været bange for at få blod på hænderne i sine film, men ’The House That Jack Built’ lyder på papiret som rendyrket horror - selvfølgelig serveret med instruktørens vanlige fingerspitzgefuhl.

For en måned siden offentliggjorde Lars von Trier dette billede, der med Carl Th. Dreyers uhyggelige stumfilm 'Vampyr' som inspiration danner anløb til tonen i instruktørens kommende 'The House That Jack Built'. (Foto: Casper Sejersen)

Filmer på dansk jord

Lars von Trier, der er kendt for at komme hele den internationale palette rundt, når han hyrer skuespillere til sine film, gør ingen undtagelse med ’The House That Jack Built’.

Udover Uma Thurman blev det i dag også afsløret, at skuespillerens kvindelige kollega Siobhan Fallon Hogan (kendt fra 'Forrest Gump' og 'Men In Black') ligeledes spiller med i filmen, hvor Matt Dillon ('Crash', 'Rumble Fish') indtager titelrollen.

Den amerikanske skuespiller Matt Dillon indtager hovedrollen som seriemorderen Jack i Lars Von Triers kommende 'The House That Jack Built'. (Foto: Alessia Pierdomenico © Scanpix)

I øvrige roller medvirker danske Sofie Gråbøl, schweiziske Bruno Ganz og amerikanske Riley Keough.

Optagelserne til 'The House That Jack Built' begynder i midten af marts i filmstudierne i svenske Trollhättan, men for første gang siden Guldpalmevinderen 'Dancer In the Dark' drager von Trier til Danmark for at afslutte optagelserne i København i maj.

’The House That Jack Built’ forventes at få premiere i 2018.

Lars von Trier

  • Født 1956. Verdensberømt dansk filminstruktør.

  • Han blev uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole i 1983 og debuterede med spillefilmen 'Forbrydelsens element' (1984), der sammen med 'Epidemic' (1987) og 'Europa' (1991) indgik i den såkaldte Europa-trilogi.

  • Til filmfestivalen i Cannes har han modtaget juryens hovedpris for 'Breaking the Waves' (1996) og Guldpalmen for 'Dancer in the Dark' (2000).

  • I de seneste år har Lars von Trier markeret sig med 'Depressionstrilogien': horrorfilmen 'Antichrist' (2009), dommedagsfilmen 'Melancholia' (2011) og 'Nymphomaniac' (2013).

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk