Stormløb mod sexanklaget Woody Allen chokerer spansk stjerneskuespiller

Javier Bardem, der spillede med i ’Vicky Christina Barcelona’, forsvarer Woody Allen, mens andre tager afstand fra instruktøren.

Javier Bardem spillede med i 'Vicky Christina Barcelona', som Woody Allen skrev og instruerede. (Foto: © Mario Anzuoni, Scanpix)

Mens mange skuespillere har taget afstand fra den amerikanske instruktør Woody Allen, så har den spanske skuespiller Javier Bardem valgt at gøre det stik modsatte.

I et interview med franske Paris Match siger han, at han 'absolut ikke' skammer sig over, at have samarbejdet med Woody Allen, der er beskyldt for sexovergreb.

- Hvis der var bevis for, at Woody Allen var skyldig, så ville jeg have stoppet med at arbejde med ham, men jeg tvivler på det, siger han til den franske avis.

Samtidig siger han, at han er meget chokeret over det 'pludselige stormløb' mod Woody Allen, da domstole i flere amerikanske stater har vurderet, at der ikke findes beviser for anklagerne.

Woody Allen afviser anklager

Woody Allens adoptivdatter, Dylan Farrow, har i januar fortalt om de påståede overgreb i et tv-interview. Her sagde hun blandt andet, at hun føler sig ignoreret igennem flere år.

Woody Allen og hans tidligere partner, Mia Farrow, røg i 1993 ud i et bitter opgør om forældremyndigheden over deres biologiske søn, Ronan Farrow, og adoptivdatteren Dylan Farrow, efter Woody Allen indledte en affære med Mia Farrows adoptivdatter, Soon Yi.

Flere skuespillere har taget afstand fra Woody Allen – heriblandt Timothée Chalamet og Rebecca Hall. Dog har andre som Diane Keaton valgt at støtte ham.

Woody Allen har selv fortalt, at han er uskyldig og peger på, at undersøgelser, der konkluderer, at der ikke er beviser for overgreb.