Streaming-krigen er brudt ud: Populær Disney-serie stopper på Netflix

Netflix stopper to successerier. 'Disney Sjov' på dansk tv kan også være i fare, vurderer ekspert.

Marvel-serien 'Jessica Jones' har stadig én kommende sæson til gode, men så er det også slut. Dermed bliver serien den sidste nyproducerede Marvel-serie hos Netflix. (Foto: © David Giesbrecht/Netflix, Netflix)

Hvis du er blevet glad for superhelte-serierne 'The Punisher' og 'Jessica Jones' på Netflix, så er her dårligt nyt.

Netflix har nemlig besluttet at stoppe de to Marvel-serier, der begge er skabt i samarbejde med Disney. Det skriver branchebladet Variety.

Den populære 'The Punisher' fik derfor kun to sæsoner, og den kommende tredje sæson af 'Jessica Jones' bliver seriens sidste. De to serier bliver dog liggende på Netflix, men der kommer altså ikke mere fra den kant.

Netflix' beslutning om at lukke serierne kommer, fordi Disney, der ejer Marvel-universet, er ved at varme godt og grundigt op til at lancere deres egen kommende streamingtjeneste Disney+. Det vurderer Jakob Stegelmann fra Troldspejlet.

- Disney er i den grad i færd med at nærme sig et monopol. De har længe ejet både Marvel, Pixar og Lucasfilm med 'Star Wars' – og for nylig også 20th Century Fox. Det kan godt virke skræmmende, siger Jakob Stegelmann og tilføjer:

- Hvis man søger på The Netflix Killer på nettet, så dukker artikler om Disney+ op. Det er blevet sådan et udtryk, man bruger i branchen.

Netflix' Marvel-serie 'The Punisher' får ikke flere sæsoner, fordi Disney fremover vil satse på sin egen streamingtjeneste. (Foto: © Cara Howe/Netflix, Netflix)

'Det her er bare det første tegn'

Jakob Stegelmann var selv især begejstret for 'The Punisher' – der tidligere har været udsat for 'så mange dårlige filmatiseringer' – og derfor er han da skuffet over, at serien ikke fortsætter i sin nuværende ramme på Netflix.

- Det her er bare det første tegn, og det kan også komme til at ramme Disney-programmer på alle andre stationer og platforme, men vi kender jo ikke deres eksakte strategi endnu, så vi må vente at se.

Det er analytiker og medieekspert i streaming, Claus Bülow Christensen, enig i.

Han vurderer tilmed, at Disney fremover vil samle alle sine produktioner på den kommende Disney+ og at det kan ramme os mere herhjemme, end vi måske lige regner med:

- Det her handler om, at Disney kan selv, og hvad skal de så med Netflix, Yousee og DR for den sags skyld? Det skulle ikke undre mig, at Disney også trækker rettigheder til et lille program som 'Disney Sjov' også, men nu må vi jo se.

Der er krig om talenterne – og dine penge

Claus Bülow Christensen forklarer, at det spøjst nok er Netflix selv, der har været med til at starte streaming-krigen om dine abonnementspenge.

- Netflix har været gode og hurtige til at opbygge en effektiv distributionsordning, og det er netop den gode idé, som Disney nu snupper, siger han om den kommende Disney+.

- Det er ikke epokegørende, at en serie lukker efter to sæsoner, men det er tankevækkende, at så god en serie lukker, siger Jakob Stegelmann om 'The Punisher'. (Foto: © Cara Howe/Netflix, Netflix)

Selvom Netflix vinker farvel til flere nye afsnit af deres Marvel-serier, så er de med den anden hånd allerede godt i gang med at ruste sig til kampen om brugerne.

- Der går jo ikke en uge uden, at der dukker nye Netflix-produktioner op. Så den krig, der er på markedet lige nu, handler i høj grad om at skaffe de gode historier og kapre film- og tv-branchens bedste talenter, siger Claus Bülow Christensen og fortsætter:

- Når man siger farvel til historier som dem fra Marvel-universet, må man til at lave dem selv og ud og finde talentet – og det er præcis det, Netflix har brugt otte milliarder dollars på sidste år.

Lige nu ser det ud til, at Disney lancerer sin nye tjeneste, Disney+, til efteråret.