Streamingtjenesterne holder aldrig ferie! Her er sommerens mest lovende serier

Der er både mordmysterier, gys og superhelte-tankeeksperimenter på vej til en sofa eller solseng nær dig.

'What if..?', 'Nine Perfect Strangers' og 'Fear Street' er bare tre af de meget forskellige serier, du skal glæde dig til denne sommer. (© Disney+/Amazon Prime/Netflix)

I gamle dage plejede sommerperioden at være helt stille, når det kom til tv. Hvorfor udgive noget, når folk alligevel er på ferie og ikke kan sidde derhjemme, klistret til fjernsynet?

Men det er, som om at jo mere vi har løsrevet os fra faste sendeplaner og antennestik, jo mere er sommeren blevet et af de mest populære tidspunkter at udgive nye serier.

Der er i hvert fald masser på bedding de næste par måneder hos alle streamingtjenesterne.

Men det giver jo egentlig også fin mening.

Vi har god tid, og der er internetforbindelser og skærme næsten overalt. Så uanset om vi er i sommerhus, i udlandet eller i et telt på en pløjemark, er der jo efterhånden en god chance for, at det ikke stopper vores serietørst.

Og så kan man jo også risikere, at det danske sommervejr bliver serievejr lige i de uger, hvor man har ferie.

Her kommer en håndfuld af de mest lovende seriepremierer på streamingtjenesterne denne sommer.

'The White Lotus'

Castet til 'The White Lotus' består blandt andet af Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario og Steve Zahn. (© HBO)

Miniserien 'The White Lotus' er perfekt, hvis du ikke kan komme ud at rejse. For på den ene side foregår den på Hawaii, så du får følelsen af at komme til et sydhavsparadis. På den anden side er de fleste af personerne så skideirriterende, at du nok alligevel er glad for, at du ikke er med.

Komedieserien i seks afsnit følger både de forkælede gæster og de stressede ansatte på luksushotellet The White Lotus hen over en fatal uge. Vi ved fra starten af, at der vil ske et mord, men vi ved hverken, hvem der er offeret, eller hvem der har gjort det.

Første afsnit har haft premiere, så du kan allerede nu få et indtryk af serien. Men hvis du vil finde ud af, hvem der er død, og hvem der har dræbt, skal du blive hængende helt ind i august. Der kommer nemlig kun et afsnit om ugen.

'The White Lotus' består af seks afsnit og kan ses på HBO Nordic.

'Fear Street'

Hvis én gyserfilm ikke er nok, giver 'Fear Street' dig hele tre af slagsen. (© 2021 Netflix)

Før i tiden skulle man vente mange år på at få fortsættelserne til ens yndlingsfilm. Nu kan de udkomme med få ugers mellemrum.

Gysertrilogien 'Fear Street' handler om byen Shadyside i USA, hvor der er sket forfærdelige mord på teenagere gennem tiden. Første film foregår i 1990'erne, anden film i 1970'erne, og den sidste film i trilogien springer helt tilbage til 1666. Angiveligt for at fortælle præcis hvordan Shadyside er blevet forbandet.

Måske af nogle hekse? Måske på grund af nogen, der har gjort noget mod nogle hekse?

Serien er baseret på børnegysermesteren R.L. Stines bøger af samme navn. Det er ham, der også har skrevet alle de kendte 'Gåsehud'-bøger. Så du skal ikke forvente supersofistikeret voksengys, men det er jo sommer, så mindre kan også gøre det.

Se den, hvis du kan lide 'Stranger Things', men synes, at børnene overlever lidt for let.

Hele 'Fear Street'-trilogien er tilgængelig på Netflix nu.

'Cruel Summer'

'Cruel Summer' handler om et mystisk teenagemord i Texas i 1990'erne. (Foto: Bill Matlock © 2020 Disney Enterprises)

Vi kan vist ikke få nok af 1990'ernee for tiden. Det lader der i hvert fald til at være konsensus om blandt serieproducenterne. Noget andet, vi heller ikke kan få nok af, er serier, der skifter perspektiv undervejs.

Den psykologiske thrillerserie 'Cruel Summer' forener begge trends.

Den foregår over tre somre i 1990'erne og omhandler kidnapningen af en populær teenagepige, Kate. Langsomt tager en anden ung pige, Jeanette, Kates plads i det sociale liv.

Men har Jeanette også spillet en rolle i Kates forsvinden?

Serien hopper rundt i tid og perspektiver, hvilket lyder ret forvirrende, men også spændende. Den har fået gode anmeldelser i USA, hvor den er allerede har haft premiere.

Du kan se alle ti afsnit af 'Cruel Summer' på Amazon Prime fra den 26. juli.

'What If…?'

'What If..?' er en animationsserie, som vender op og ned på det kendte Marvel-univers og leger med alternative udfald for de mange superhelte- og skurke. (© Marvel Studios via Disney)

Hvad hvis Captain America var en kvinde, der hed Peggy? Hvad hvis det var T'Challa, der var blevet til Star Lord fra 'Guardians of the Galaxy'? Hvad hvis Thanos havde dræbt den anden halvdel af universet med sit knips? Er det ikke vildt at tænke på!?

Den mest fornemme tryktest på, at man har lavet et univers, som folk er engageret i og tror på, må simpelthen være, at man kan udgive en hel serie, der handler om, hvor vildt det ville være, hvis tingene var gået på en anden måde. Og folk så stadig synes, det er spændende.

Det er en fascinerende præmis, og jeg er spændt på at se, om det kun er sjovt for dem, der er så langt inde i Marvels kanon, at de virkelig kan sætte pris på tankeeksperimenterne. Eller om det i virkeligheden bliver en pause fra at skulle følge med i alle sammenhængene, fordi alt kan lade sig gøre.

Serien er animeret, men har stemmer fra alle de rigtige skuespillere som Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo og Michael Douglas.

Ti afsnit af 'What If..?' kan ses på Disney+ fra den 11. august.

'Nine Perfect Strangers'

Nicole Kidman spiller Masha, der er indehaver af et wellness-resort, i 'Nine Perfect Strangers'. (Foto: Vince Valitutti © Amazon Prime)

'Nine Perfect Strangers' er en ny miniserie fra skaberne af 'Big Little Lies' og 'The Undoing'. Jeg tænker, at det må irritere HBO Nordic lidt, at Amazon Prime har snuppet den her for næsen af dem? Det kan næsten ikke undgå at blive et hit i samme målgruppe.

Miniserien er baseret på en bog af Liane Moriarty, der også skrev forlægget til 'Big Little Lies'. Nicole Kidman står i front sammen med seje stjerner som Melissa McCarthy, Bobby Cannavale og Michael Shannon.

Plottet er et hak mere gyser-mysterie-agtigt end de to tidligere Nicole Kidman-hits. 'Et fængslende møde' hedder bogen lidt mere afslørende på dansk.

Kidman spiller bestyreren af et wellness-resort i Australien, hvor ni stressede byboer tilfældigvis mødes for at slappe af. Men der er noget mystisk ved stedets metoder. Den totale transformation af deres sind, som de er blevet lovet på kuropholdet, lader til at blive lidt mere… intens, end de havde regnet med.

Du kan se 'Nine Perfect Strangers' på Amazon Prime. De første tre afsnit får premiere 20. august, derefter kommer der ét nyt om ugen.

Facebook
Twitter