Superfan rejste 15.000 km for at se 'Broen' – og mødte sine store tv-helte

Australske Tanya ofrede at fejre sin søns fødselsdag til fordel for gallapremiere på fjerde sæson af Broen.

Tanya Modini er rejst langt for at deltage i gallapremieren på den nye 'Broen'-sæson i Imperial i København tirsdag aften. Hun kommer nemlig hele vejen fra Brisbane, 15.596 kilometer væk i Queensland i Australien.

- Jeg er her, fordi jeg elsker 'Broen'. Jeg vandt en konkurrence på Facebook, og jeg ville i hvert fald ikke lade chancen gå til spilde, fortæller hun, inden visningen af den nye sæsons to første afsnit.

For hvis nogen er vild med 'Broen', så er det Tanya. Og ikke kun på grund af skuespillet og produktionen, som hun ellers også roser til skyerne.

- Serien rejser også nogle sociale spørgsmål, som jeg er interesseret i. Nutidige problemstillinger, som er gennemgående i hele serien. Hjemløshed, køn, LGBT, en hel masse ting.

Det der med sociale problematikker er noget, som Tanya Modini ved en hel del om. Hun arbejder nemlig både med hjemløse og voldsbekæmpelse hjemme i Australien.

'Det er et privilegium'

Ifølge Tanya er hun ikke den eneste australier, der er bidt af 'Broen'.

- Det er ikke kun mig, griner hun.

- Jeg kender ret mange mennesker i Australien, som ser den. Australiere elsker dansk tv, og især 'Broen'.

Egentlig ville Tanya gerne have haft sin familie med, men det kunne ikke lade sig gøre. I hvert fald ikke i denne uge.

- Min søn skal noget ret vigtigt i Australien. Han har sidste skoledag og fødselsdag. Så min partner var nødt til at blive hos ham, ellers ville han være forældreløs.

Artiklen fortsætter under billedet

Tanya Modini var med, da der tirsdag var gallapremiere på "Broen IIII" i Imperial i København. Her ses holdet bag serien på den røde løber. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

På premiereaftenen opstår der pludselig en unik mulighed. Tanya Modini får nemlig lov til at møde Sofia Helin og Thure Lindhardt, som spiller de to hovedroller i 'Broen'. Nogle af Tanyas helt store helte.

Artiklen fortsætter under billedet

Henrik Sabroe og Saga Norén vender tilbage i DR1s søndagsdramaserie ’Broen IIII’ (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Glæden ved mødet er gensidigt, siger Sofia Helin, som spiller rollen som den svenske kriminalkommissær Saga Norén.

- Det er et privilegium. Vi er bærede over, at du er kommet så langt for at se den. Nogle gange får jeg beskeder fra Chile eller Argentina på Instagram. Det er fantastisk.

Fjerde sæson af 'Broen' har dansk tv-premiere på DR1 den 1. januar.

Hele sæson 3 er tilgængelig på DR TV fra d. 11. december og 30 dage frem.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk