Surt show: Danskere går glip af to-og-en-halv Oscar

Der var mulighed for hele tre Oscar-priser til film af eller med danskere. Men det blev til nul danske Oscar-øjeblikke.

Claes Bang (yderst til højre) kom til Oscar-fest sammen med resten af holdet bag 'The Square'. (Foto: Frazer Harrison © Getty Images)

Danskere havde mulighed for at blive hædret i hele tre Oscar-kategorier i Dolby Theatre i Hollywood. Men det blev desværre ikke til nogen priser.

Dan Laustsen var nomineret for sin fotografering til fiske-romancefilmen 'The Shape of Water', hvor en stum rengøringsdame i 60’ernes USA forelsker sig i en menneskelig fisk, der bliver holdt til fange i et hemmeligt laboratorium.

Han havde inviteret sit datter med til Oscar-showet i Hollywood.

Loading preview...

Prisen for bedste fotografering gik i stedet til Roger Deakins, der stod for fotograferingen til filmen 'Blade Runner 2049'.

Læs også

Harvey Weinstein førte dem sammen: Danske Dan kan få en Oscar for film om en forelsket fisk

Russisk dopingfilm fik Oscar

I kategorien for bedste dokumentarfilm var den dansk-syriske film 'De sidste mænd i Aleppo' nomineret. Dokumentaren handler om redningsstyrken White Helmets, der hjælper indbyggere ud af de bombarderede bygninger i den syriske by.

Loading preview...

Men det endte med, at det var den amerikanske dokumentar 'Icarus', der fik prisen. Filmen handler om en amerikansk cykelrytter, som vil begynde at dope sig. I jagten efter doping får han forbindelser til en russisk videnskabsmand, som tilfældigvis også står bag den russiske, olympiske dopingskandalen.

Læs også

Dansk producer om glippet Oscar-chance: Jeg har hele tiden følt, vi har vundet. Og det gør jeg stadig

Ingen pris til svensk komedie

I kategorien bedste ikke-amerikanske film var 'The Square' nomineret. Den svenske film har danske Claes Bang i hovedrollen som museumslederen Christian, der skal arrangere en udstilling. Han bliver udsat for et tricktyveri, og pludselig bliver han stillet over for en masse moralske dilemmaer.

Loading preview...

Læs også

Dansker fra 'The Square' blev ikke inviteret til Oscar-showet: Jeg skal fucking af sted alligevel

Oscar-prisen gik i stedet til den chilianske film 'A Fantastic Woman'. Den handler om en Marina, der er en transkvinde, og som er gift med Orlando. En aften dør Orlando, og Marina bliver derefter både undersøgt for at være involveret i Orlandos død, mens Orlandos familie lægger voldsom afstand til hende.

Du kan se ’De sidste mænd i Aleppo’ på dr.dk/tv frem til 20. marts.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk