Susanne Bier godt i gang med stjernespækket Netflix-film: Sandra Bullock er fantastisk

Den danske instruktør har netop taget hul på optagelserne til sin kommende film, der får premiere på Netflix.

Susanne Bier filmer for tiden sin første Netflix-film, der har fået titlen 'Bird Box'. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Der er nok at se til for danske Susanne Bier den kommende tid.

I sidste uge gik den danske Oscar-instruktør nemlig i gang med at optage de første scener til sin første Netflix-film, 'Bird Box'.

Hver dag frem til midten af februar – kun afbrudt af en juleferie – kommer Bier derfor til at have lange dage på filmsettet sammen med blandt andre den amerikanske filmstjerne Sandra Bullock, der har hovedrollen i filmen.

Og samarbejdet med Sandra Bullock går allerede over al forventning, fortæller instruktøren over telefonen i en pause fra filmoptagelserne i Los Angeles.

- Jeg har ikke arbejdet sammen med Sandra Bullock før, men det føles nærmest som om, at jeg har, for det er totalt uproblematisk og helt vildt sjovt. Hun er fantastisk. Hun var en af grundene til, at jeg gerne ville lave filmen, siger Susanne Bier.

Filmstjernen Sandra Bullock spiller hovedrollen i 'Bird Box'. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Film med et positivt budskab

'Bird Box' er på den ene side en overlevelsesfilm med en kvindelig hovedrolle, der skal redde to børn, og på den anden side er det en film om meget uforudsete venskaber, fortæller instruktøren.

Men mest af alt er det en form for opmuntrende skulderklap til os alle – for måske går man rundt med en helt anden styrke, end man troede, man havde.

- Filmen handler om, hvordan man – i en tid, hvor man tænker, at verden er ved at gå under – kan noget, som man ikke troede, man kunne. Den har på en måde et meget positivt, underliggende budskab, og det havde jeg enormt meget lyst til at arbejde med, siger Susanne Bier og tilføjer:

- Og så er det jo en megasej, kvindelig hovedrolle. Det, synes jeg, også er superfedt.

Prestige i 'seje og modige' Netflix

Udover Sandra Bullock byder skuespilholdet på navne som John Malkovich, Sarah Paulson og den unge Danielle Macdonald, der lige nu er aktuel i rapfilmen ’Patti Cake$’.

Navne som Susanne Bier selv har været med til at vælge, men som hun ikke har erfaring med at arbejde sammen med.

Sarah Paulson, John Malkovich, og Danielle Macdonald spiller alle med i Susanne Biers Netflix-film, ’Bird Box’. (Foto: Collage © Getty Images og Scanpix)

- Tom Hollander, der også var med i 'The Night Manager', kommer med om et par uger, men ellers har jeg ikke arbejdet med nogle af dem før.

Er der kommet mere prestige i at lave film for selskaber som Netflix og Amazon?

- De har jo en stribe af store stjerner, som arbejder med dem, så det kan der ikke være nogen tvivl om. Sådan tror jeg ikke, det ville have været for bare fem år siden, så der er absolut kommet prestige i det, ja.

Derudover er Bier godt tilfreds med Netflix’ tilgang til deres produktioner.

- Netflix er jo ret seje og modige med, hvad de laver, så det passer jo også godt at lave noget, som har en kvindelig vinkel. Det er i hvert fald ikke sådan noget med, at 'nu skal det tilpasses nogle normer', siger Susanne Bier.

'Bird Box' får premiere på Netflix om et års tid.