Susanne Bier om historisk pris: Det var uventet på den gode måde

Den danske instruktør har haft en fantastisk aften, fortæller hun efter at have vundet sin første Emmy-statuette i nat.

Susanne Bier i presserummet med sin gyldne statuette. Hun er den første danske instruktør, der har vundet både en Oscar- og en Emmy-statuette. Derudover har hun også en Golden Globe stående derhjemme. (Foto: FREDERIC J BROWN © Scanpix)

Det er ikke meget tid, man får, når man vinder en Emmy-pris.

Det hele gik i hvert fald lige lovligt hurtigt, må Susanne Bier konstatere, efter at hun i nat dansk tid vandt en Emmy for sit arbejde med miniserien 'Natportieren'.

- Det var lidt rystende og uventet at stå deroppe - men på den gode måde. Jeg glemte en masse, så jeg fik ikke takket alle dem, jeg ville, fortæller hun på en telefon fra Los Angeles.

Som showet skred frem, troede hun dog mindre og mindre på, at hun ville få en af de eftertragtede statuetter med hjem.

- Det var virkelig fantastisk og sjovt. Og meget overraskende og uventet, for jeg troede, at O.J-serien (The People v. O.J. Simpson’, red.) ville vinde. Den havde allerede taget flere priser, siger instruktøren.

Men da vinderen af kategorien for bedste instruktør, miniserie, film eller drama special blev læst op, var det Susanne Biers navn.

Bier skriver danmarkshistorie

Dermed er hun den eneste danske instruktør nogensinde, der både har vundet en Oscar- og en Emmy-statuette.

Så nu mangler hun "kun" at modtage en Grammy og teaterprisen Tony Award for at få det fornemme EGOT-stempel på cv'et. Altså betegnelsen for folk, der har vundet både en Emmy, en Grammy, en Oscar og en Tony Award.

Så vil Susanne Bier nu kaste sig over teatret eller musikken?

- Haha, nej, det tror jeg nu ikke. Man skal ikke vælge job efter, hvilke priser man kan vinde, siger den glade vinder, der nu vil iføre sig nogle "mere behagelige sko" og videre til efterfest.

FacebookTwitter