Susanne Bier om nattens Emmy-show: Man skal passe på statuetten, når man krammer

Sidste år var det danske Susanne Bier, der gik på den røde løber til Emmy-uddelingen. Læs her, hvordan hun oplevede 'den kæmpe militærøvelse' af et prisshow.

En Emmy-statuette er "skide flot og vildt tung", siger Susanne Bier, der sidste år vandt en af de eftertragtede priser. Men man skal passe på, når man krammer folk med en statuette i hånden. (Foto: Collage © Getty Images)

Smukke kjoler, champagne, store stjerner, dyre sko og masser af blitzlys.

I nat dansk tid stimler alverdens stjerner sammen på den røde løber, når årets bedste serie- og tv-folk hyldes med Emmy-priser.

Sidste år var danske Susanne Bier en af dem, der oplevede prisshowet på nærmeste hold. Hun fik tilmed en af de gyldne statuetter med hjem for sit instruktørarbejde med miniserien ’Natportieren’.

Men Emmy Awards er ikke bare noget, man lige dukker op til et par timer en søndag aften i noget tøj, man i forvejen havde i skabet. Det kræver faktisk en hel del tid, fortæller Susanne Bier på en telefonlinje fra Los Angeles.

- Alt det at se glamourøs ud, det er et kæmpe arbejde. Det er vildt sjovt, men som regel har man jo også alt muligt andet, man skal nå. Så det er lidt et arbejde ved siden af, siger instruktøren, der tidligere har vundet både en Oscar og en Golden Globen.

For den helt rette kjole eller smoking med tilhørende perfekte sko skal naturligvis findes.

- Ole Yde havde lavet en del af kostumerne til ’Natportieren’, så det var naturligt, at det var ham, der skulle lave min kjole til prisshowet, fortæller Susanne Bier, der fulgtes med holdet fra serien til showet.

Der står 40 mennesker med mobiltelefoner

Ankomsten til tv-festen er i sig selv også lidt af en manøvre, der kræver de velklædte gæsters tålmodighed.

- Man skal faktisk ankomme helt vildt tidligt. Særligt til Emmy, for der er mange flere mennesker med end ved Oscar eller Golden Globes.

'Natportieren' var nomineret til 12 Emmy-statuetter, så seriens skuespillere og filmfolk fyldte derfor godt på den røde løber.

- Vi var ret mange, fordi vi var nomineret i flere kategorier, så det var en kæmpe militær øvelse. Der står 40 mennesker med mobiltelefoner og walkie-talkier og styrer, hvornår og hvordan bilerne ankommer, fortæller Susanne Bier.

Også under showet sad Susanne Bier sammen med blandt andre stjernerne Hugh Laurie, Olivia Colman og Tom Hiddleston fra ’Natportieren’.

Sidstnævnte overrakte endda prisen for bedste instruktør af en miniserie til Susanne Bier, hvilket resulterede i en ekstra stor krammer fra den britiske filmstjerne.

Susanne Bier får en stor omfavnelse på scenen af skuespiller Tom Hiddleston, der også har hovedrollen i 'Natportieren'. han overrakte prisen til den danske instruktør. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Fantastisk med alle de knus

Men det var ikke de eneste knus, danskeren fik den aften, for til Emmy er der ikke langt til næste kram.

- Ja, dem er der mange af! Det var fantastisk. Og fra alle mulige. For så kommer man om bagved scenen, og så møder man en masse skuespillere, fortæller Susanne Bier begejstret og tilføjer:

- Og så står man der og fægter med statuetten. Den er skide flot og vildt tung. Og vildt farlig, når man krammer, for den er ret spids. Alle, der kender mig inklusiv min mand, og ved, hvor klodset jeg er, sagde til mig: ’Pas nu på!’

Takketalen havde hun fuldstændig glemt.

- Jeg regnede slet ikke med at vinde, men jeg havde da skrevet en, men så glemte jeg den sikkert på sædet. Det var jo lidt hektisk.

I år skal Susanne Bier dog ikke med til Emmy-uddelingen. Hun er dog alligevel i Los Angeles, hvor hun arbejder på nye projekter.

Du kan følge vores dækning af Emmy Award i nat og mandag morgen her på dr.dk.

Facebook
Twitter