Susanne Bier om sin skræmmende Netflix-film: Vi vil gerne dufte til det, vi frygter

Danskerens nye Netflix-film handler om at flygte fra ondskab i en kaotisk verden.

Går du indimellem og bekymrer dig om verdens tilstand?

Og sætter du dig alligevel foran skærmen og lapper dystopiske og dystre sci-fi-serier som 'The Walking Dead' og 'The Rain' i dig?

Så vil du sikkert også gerne se danske Susanne Biers nye Netflix-film 'Bird Box', der er et heftigt sci-fi-drama med Hollywood-stjernen Sandra Bullock i hovedrollen.

Filmen handler om kvinden Malorie, der sammen med sine to børn må ud på en alt andet end nem flugt for at finde et sikkert sted at være efter en global katastrofe. Rejsen foregår nemlig med bind for øjnene – for hvis du ser ondskaben, så dør du.

Med andre ord: Ikke ligefrem en hyggelig familiefilm.

- Jeg tror, at denne type film, er ligesom, når børn vil høre eventyr. For eventyr er jo også ret grusomme, siger Susanne Bier om filmen.

- Jeg tror, at det er noget med, at så kan vi dufte til det, vi frygter, men det er inde for rammerne af noget, som alligevel er helt acceptabelt og på et fundamentalt plan 'ikke skræmmende', fortsætter hun.

Men hvorfor er der så mange dystre film om fremtiden i disse år? Måske fordi, den type film tapper fint ind i manges nervøsitet lige nu om klodens fremtid, mener Susanne Bier.

Se interviewet med den danske instruktør øverst her på siden. 'Bird Box' kan ses på Netflix nu.

Hollywood-stjernen Sandra Bullock og Susanne Bier under indspilningerne til 'Bird Box'. (Foto: Merrick Morton © Netflix)
Facebook
Twitter