Troldspejlet

Suveræn underholdning: Den første sorte superhelt leverer varen

I sin første solofilm viser Black Panther, at han kan måle sig med de bedste Marvel-helte, vurderer Jakob Stegelmann fra Troldspejlet.

Black Panther er ikke ny - det nye er, at han har fået sin egen film.

Han var en revolution, da Marvel lancerede ham som tegneserie i 1966.

Redaktøren Stan Lee var altid på jagt efter noget, der kunne overraske - eller måske tilmed chokere. Og 'Black Panther' kom bag på mange. Han var den første sorte superhelt, fremragende tegnet af den legendariske Jack Kirby.

Velsmurt superheltefilm

Chadwick Boseman har øvet sig på rollen siden 'Captain America: Civil War'. Nu er han helt klar til opgaven.

'Black Panther'-filmen er i hvert fald en velsmurt superheltefilm, som underholder suverænt. Dynamisk akrobatik og computeranimation, det fungerer, som det skal.

Man registrerer lettet, at truslen er fra gammeldags skurke, altså mennesker med skumle planer - ikke de enorme intergalaktiske kræfter, Marvel-filmene har haft mange af på det seneste.

Der er også lidt politisk snak om flygtninge og globalt sammenholdt - det har Marvel altid elsket at få med, fint nok, bare det ikke fylder for meget, og det gør det ikke.

Artiklen fortsætter under videoen.

'Black Panther' er både konge i Wakanda - og superhelt. Det er svært at jonglere begge job, så det er oplagt, at hans ret til tronen bliver udfordret. En skurkagtig slægtning kan tage magten - med næverne.

Og han vil bruge den til at starte en verdenskrig.

Logikken halter - men han leverer

Wakanda er godt nok et mærkeligt sted: Et højteknologisk land og et diktatur med en konge. Der er både hoverbikes, pansrede næsehorn og masser af spyd.

Det giver ikke rigtig mening. Men sådan har Wakanda været siden starten.

Men selvom logikken halter, er man med hele vejen, for Black Panther leverer superheltemæssigt.

'Black Panther' har premiere i dag i landets biografer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk