Tidens måske mest underholdende dramaserie er tilbage

Anden sæson er Apples 'The Morning Show' byder på effektive præstationer af Jennifer Aniston og Reese Witherspoon.

Jennifer Aniston og Reese Witherspoon er tilbage i en ny sæson af 'The Morning Show', hvor deres kemi og evne til at underholde på skærmen igen og igen bliver cementeret. (© Apple TV+)

- Tror I virkelig, alt handler om jeres lille tv-station? Det her handler om universets sjæl!

Lige som man troede, at 'The Morning Show' bare handlede om et fjollet tv-program, slynger kanalens chef, Cory Ellison, sådan en sætning ud.

Det er netop de ufatteligt store armbevægelser, som var med til at gøre første sæson af 'The Morning Show' til en af de mest underholdende serier tilbage i 2019, da den først udkom.

Det er måske ikke universets sjæl, der er på spil her, men 'The Morning Show' berører faktisk mange store temaer.

Første sæson handlede om en af USA's mest elskede tv-værter, Mitch Kessler, som pludselig blev fældet, da rygter og anklager om seksuelle overgreb begyndte at cirkulere. Og det midt i en tid hvor virkelighedens mediepersonligheder blev fældet til højre og venstre på grund af metoo-anklager.

Fra én dag til anden går Mitch Kessler fra at være hele USA’s hygge-onkel til en vaskeægte skurk, der knapt nok kan få lov at fortælle sin side af sagen.

I mellemtiden skal den anden store morgenvært, Alex Levy, spillet af Jennifer Aniston, finde en ny medvært, nu hvor Mitch er ude, og valget falder på den unge Bradley Jackson, der ellers brænder mere for politisk potente nyheder, end hvad der elles forbindes med et let morgenprogram.

Det nye værtspar gik i første sæson igennem ild og vand for at beholde deres job, og forme det ud fra hver deres ideal om, hvad en god morgenflade er.

Sideløbende er tv-stationen ved at falde sammen med flere og flere anklager mod cheflaget, indtil de to kvindelige værter til sidst i første sæson besluttede sig for at fælde deres øverste chef live på tv.

Fortsætter hvor vi slap

Jennifer Aniston er igen tilbage som den ambitiøse morgenvært Alex Levy. (© Apple TV+)

Siden 'The Morning Show' udkom i november og december 2019, er der unægteligt sket mere med den verden, vi troede, vi kendte, end man kunne have forestillet sig.

Corona har ændret vores samfund, og måske derfor har man besluttet ikke at spole særlig langt frem i tiden og fortsætte mere eller mindre, hvor man slap, et par måneder efter corona begyndte at rasere.

Tv-stationen har mistet seere, og corona er begyndt at hærge. Og Alex, der nu bliver betragtet som et feministisk ikon, har trukket sig tilbage.

Men der er jo ikke nogen serie uden Jennifer Aniston i 'The Morning Show', så anden sæson byder naturligvis på hendes uundgåelige comeback til sendefladen, hvor Bradley stadig agerer vært.

De to skal altså samarbejde igen, men i de første tre afsnit jeg har set, virker det mere, som om de skal agere konkurrenter.

Gammeldags melodrama eller moderne tv-dramatik?

Billy Crudup i rollen som chefen Cory Ellison er "must see tv". (© Apple TV+)

'The Morning Show' drama er måske ikke sofistikeret på en klassisk nordisk måde.

Det er dyrt, flot produceret melodrama, der indholdsmæssigt ligger tæt op ad de banale soaps, som gennemsyrede de amerikanske tv-kanaler i 80'erne og 90'erne. Men er det nødvendigvis et problem?

Næ, hvis man er klar på at sluge, at skænderier kan opstå på enormt tynde grundlag, at figurer kan ændre agenda, som vinden blæser samt mere eller mindre troværdige plottwists, så er og bliver 'The Morning Show' en uhyre underholdende serie.

Præstationerne af Jennifer Aniston og Reese Witherspoon er relativt ensporede, men også virkelig effektive.

Det vil ikke udvide dit synspunkt på de to stjerner som skuespillere, men deres unægtelige stjernestatus, kemi og evne til at underholde på skærmen bliver igen og igen cementeret, når man nærmest automatisk trykker på næste afsnit for at se, hvordan deres sprængfarlige relation bliver udfoldet i næste afsnit.

Også Billy Crudrup i rollen som Cory Ellison er must see tv. Crudrup er intet mindre end fremragende i rollen som chefen, der prøver at få det hele til at hænge sammen, mens han samtidig prøver at servicere sin egen agenda.

Vi ved aldrig, hvilken side Cory er på, og om vi kan stole på, hvad han siger. Er han en god, men misforstået fyr eller en selvforherligende charlatan?

En ting er sikker, han er en klassisk soap-figur, der ikke bare ligner din mors yndlingsskuespiller, men som også bringer den nødvendige charme og nuance, der gør ham mindst lige så underholdende som Aniston og Witherspoon.

Hvad med den skandaleramte Mitch Kessler?

Den kendte tv-vært Mitch Kessler, spillet af Steve Carell, er gået i hi i Italien, efter at være blevet fældet i en sag om seksuelle overgreb. (© Apple TV+)

I en stor luksusvilla ved Comosøen i Italien finder vi Mitch Kessler, der er gået i hi med hat og solbriller langt væk fra den amerikanske presse.

Kessler, der mere eller mindre er gået igennem det samme som amerikanske Matt Lauer, der var populær vært på NBC News, indtil det kom frem, at han havde chikaneret en kvindelig medarbejder. Han blev fyret, og hans historik minder ufatteligt meget om det, vi ser for Mitch Kessler i 'The Morning Show'.

Er det interessant at følge Kessler, at forstå både hans bevæggrund og smerte, trods det han udsatte andre for?

På trods af kritik i flere amerikanske medier, så synes jeg faktisk stadig, at det er interessant at følge Mitch Kessler og prøve at forstå, både hvordan magt kan korrumpere, og hvorvidt der er et værdigt liv på den anden side af en skandaleramt karriere.

Jeg er ikke sikker på, at 'The Morning Show' kan kan give os den slags svar, men jeg synes forsøget er interessant nok, og heldigvis er Steve Carell næsten altid i stand til at tilføre liv til en ellers usympatisk figur.

'The Morning Show' er ikke nyskabende tv-drama, men det er velspillet og virkelig underholdende for alle, der har hang til intriger og et plot drevet af narcissistiske følelser.

Anden sæson lægger sig fint i forlængelse af den første, og selvom visse figurer lader til at træde vande, så er der stadig nok drama og fremdrift til, at det aldrig bliver kedeligt.

'The Morning Show' kan ses på Apple TV+