Tidligere Paradise Hotel-deltager krummer tæer: ‘Fuck, var det virkelig så plat?’

Skuespilleren Joachim Fjelstrup har fået sit eget tv-program, hvor reality-programmer får en tur i maskinen.

Kasper Risom (tv.) deltog i 'Paradise Hotel' i 2011 og ses her med vært Rikke Gøransson. Nu har skuespiller Joachim Fjelstrup (th.) lavet sin komiske version af den Mr. Paradise-kåring, som Kasper Risom deltog i. (Foto: Martin Sylvest Andersen og DR © Scanpix og DR)

Kan du huske de dér videoer på nettet, hvor skuespiller 'Pastor' Joachim Fjelstrup mimer til lyden af en række reality-stjerner, der fortæller om stort og småt?

Så har du måske også opdaget, at han lige nu er aktuel med sit eget DR-program, der har fået titlen 'Mig, mig, mig'.

Her genopfører han sekvenser fra tv-programmerne 'Dagens mand', 'Danmark har talent' og 'Paradise Hotel' – og han spiller tilmed samtlige roller.

Én af dem, der allerede har set Fjelstrups program – og som til sin store overraskelse er med i 'Mig, mig, mig' – er Kasper Risom.

Han var i 2011 en af deltagerne i den syvende sæson af 'Paradise Hotel', og man kan derfor høre lyden af Kasper Risom, der imponerer og stripper for de kvindelige deltagere under en Mr. Paradise-kåring. Så det er altså ham, man hører, og Joachim Fjelstrup, man ser på skærmen.

For Kasper Risom var det 'lige så forfærdeligt og tåkrummende' at se 'Mig, mig, mig', som at se det oprindelige 'Paradise Hotel'-afsnit.

- Joachim Fjelstrup er jo en god skuespiller – han har i hvert fald komisk talent – men det var da lidt specielt at se det, når man selv er med, siger Kasper Risom.

- Først tænkte jeg: 'Fuck, var det virkelig så plat?' Og bagefter blev jeg mindet om det store pres, man som deltager var under i 'Paradise Hotel', fortsætter han.

Se et klip fra 'Mig, mig, mig', hvor Joachim Fjelstrup spiller Kasper Risom her:

'Han rammer hovedet lige på sømmet'

Han har derfor for længst lagt reality-livet på hylden, og mindes ikke tiden efter sin deltagelse i 'Paradise Hotel' som en god tid, fordi han 'følte sig som et latterligt produkt'.

Og det er netop noget af det, Kasper Risom har tænkt meget på, siden han så Joachim Fjelstrup i rollen som ham i 'Mig, mig, mig'.

- Jeg synes, det blev en reminder for mig om tiden efter 'Paradise Hotel'. Jeg krummede tæer, da jeg så denne her sketch – og jeg tænkte umiddelbart, om folk nu ville gense den sæson, jeg var med i, og at man så skal igennem mediemøllen igen. Det frygter jeg. Det tog så hårdt på mig dengang, siger han.

Kasper Risom og Tina Bianca Mosekjær Madsen, der var en af årets vindere, ses her til en finale-fejring for den syvende sæson af 'Paradise Hotel' i 2011. (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

Hans deltagelse i programmet resulterede i en mindre depression, fortæller den tidligere paradiso. Alligevel synes Kasper Risom også, at 'Mig, mig, mig' er sjovt. Også selvom han faktisk slet ikke smed alt sit tøj i den oprindelige Mr. Paradise-kåring, sådan som Joachim Fjelstrup ellers gør i sit program.

- Jeg synes, det er sjovt, for han rammer hovedet lige på sømmet. Egentlig er hans største bedrift, at han overhovedet fik ideen til det her, men han gør det skidegodt. Så det positive for mig er, at han udstiller, hvor latterligt, falsk og opstillet reality-tv er, siger Kasper Risom.

'Reality er ikke et farligt offer'

Serieekspert Kasper Lundberg, der blandt andet laver podcasten 'Serierådet', er enig i, at der er en tydelig mediekritik i Joachim Fjelstrups mimik-program. For det er ikke kun deltagerne, der mærker hans komik – det samme gør værterne og folkene bag.

- Noget af det, man tit kan glemme, når man ser reality, er, at det jo faktisk er selve konceptet, der får deltagerne til at være dumme. På den måde bliver 'Mig, mig, mig' lidt mere kritisk, siger han.

Joachim Fjelstrup spiller samtlige roller i 'Mig, mig, mig', der har tre afsnit. Her ses han som en række af de kvindelige deltagere i 'Dagens mand' fra første afsnit. (© dr)

Kasper Lundberg mindes ikke, at han har set noget lignende på tv før, men han kunne godt tænke sig at se, hvor konceptet ville kunne tages hen udenfor reality-genren.

- Det er nemt at blive enig med seeren om, at vi kan grine af reality, siger han og tilføjer:

- Men det kunne være sjovt, hvis han kunne gøre mig opmærksom på noget nyt. Ville man for eksempel kunne bruge det politisk? Eller på noget, som vi ikke nødvendigvis som udgangspunkt alle er enige i, er latterligt. Reality er jo ikke et farligt offer.

Facebook
Twitter