Tiffany-diamant til 30 millioner dollars: Lady Gaga stjal Oscar-showet

Den nyslåede Oscar-vinder er blot den tredje person nogensinde, der får lov til at bære en særlig, gul Tiffany-diamant.

Her er den så: Den 25 gram tunge og 128,54 karats gule diamant, båret af sanger og skuespiller Lady Gaga.

Glem alt om, at Olivia Colman vandt en Oscar for 'Bedste kvindelige hovedrolle', og at 'Green Book' hev prisen hjem for 'Bedste film'.

Oscar-showets egentlige stjerne er nemlig en 128,54 karat stor, gul diamant.

Den blev båret af Lady Gaga og tiltrak sig allerede stor opmærksomhed, da den dobbelt-nominerede sanger og skuespillerinde ankom på den røde løber forud for det glamourøse prisshow.

Diamanten går under navnet 'Den Gule Diamant' og kommer fra det eksklusive smykkehus Tiffany & Co.

Den er efter sigende vurderet til 30 millioner dollars - eller i omegnen af 200 millioner danske kroner.

Lady Gaga på den røde løber inden Oscar-showet. Hun er - udover den store, gule diamant - iført en sort Alexander McQueen-kjole med matchende læderhandsker. (Foto: Etienne Laurent © Scanpix)

Båret af Audrey Hepburn i 1961

Den enorme diamant blev fundet i Sydafrika i 1877, og er - indtil i dag - kun blevet båret af E. Sheldon Whitehouses kone i 1957 og skuespiller Audrey Hepburn i 1961.

- Lady Gaga er den ultimative skaber, innovatør og regelbryder, og jeg er begejstret over, at hun skal bære den legendariske diamant på den røde løber, sagde Tiffany & Co.'s kreative direktør, Reed Krakoff, ifølge mediet People i en meddelelse forud for showet.

Og den funklende ædelsten kom også en tur på scenen under Oscar-showet.

Lady Gaga vandt nemlig prisen for 'Bedste originale sang' for at have skrevet og sunget tåreperserballaden 'Shallow' fra filmen 'A Star is Born'.

Det er vist ikke en overdrivelse at sige, at Lady Gaga var overvældet efter at have modtaget sin Oscar-statuette for 'Bedste originale sang'. (Foto: Matt Sayles © Scanpix)

For samme film var hun nomineret til prisen som 'Bedste kvindelige hovedrolle', men måtte her se sig slået af sin britiske kollega, Olivia Colman.

Det ændrer dog ikke på, at hun stjal al opmærksomheden med sin historiske, gule diamant.

En tydeligt rørt prisvinder - med både Oscar-statuette og den historiske diamant om halsen. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)