TikTok-stjerne laver stor aftale med Netflix: 'Hendes evner som skuespiller er ligegyldige'

Fremover kommer man til at kunne se meget mere til amerikanske Addison Rae på Netflix.

20-årige Addison Rae har omkring 83 millioner følgere på TikTok, og hun er venner med Kardashian-familien. (Foto: © Richard Shotwell)

Hvis du er storforbruger af TikTok, kender du formodentlig Addison Rae, der har omkring 83 millioner følgere på det sociale medie.

Men nu kommer Rae ikke blot til at være en TikTok-stjerne, men også en Netflix-stjerne.

For den 20-årige amerikanske influencer har nemlig landet en kæmpestor aftale med streaminggiganten.

For kort tid siden fik den romantiske komedie 'He's All That' premiere på Netflix (og ja, det er en remake af 'She's All That' fra 1999) med Addison Rae i hovedrollen. Og nu har streamingtjenesten meddelt, at man vil fortsætte samarbejdet med Rae.

Ifølge en pressemeddelelse fra Netflix vil samarbejdet betyde, at Netflix vil udvikle nye film, som Rae kan medvirke i. Rae vil desuden producere projekter rettet mod Netflix.

Aftalen er så afgjort et smart træk for Netflix, mener tv-ekspert Keld Reinicke:

- TikTok er jo så stort for de unge, så på den måde repræsenterer Addison Rae rigtig mange unge amerikanere. Det er Netflix' forsøg på at lave spillefilm, hvor de har den næste generation med, siger han.

Evner som skuespillere er ligegyldige

Indtil videre har Addison Rae da også været en succes for Netflix. Streaminggiganten forventer, at filmen 'He's All That' vil blive set af mere end 55 millioner mennesker i den første måned efter premieren den 27. august. Filmen er da også allerede den mest streamede i 78 lande, deriblandt Brasilien, Frankrig og Saudi-Arabien. Det skriver Variety.

Det fremadrettede samarbejde med Netflix er Addison Rae naturligvis godt tilfreds med:

- At få muligheden for at arbejde sammen med Netflix var sådan et "niv mig i armen-øjeblik", og at vi nu kan fortsætte samarbejdet overgår min vildeste fantasi, udtaler Rae og fortsætter:

- Jeg er glad og begejstret for at kunne samarbejde med det her fantastiske hold og udvikle projekter, mens jeg fortsat vil styrke mine evner som skuespiller.

Addison Rae har hovedrollen i den nye Netflix-film 'He's All That', hvor hun spiller rollen som en populær influencer fra Instagram. En rolle hun må have haft meget let ved at relatere til. (Foto: © PLANET PHOTOS, NETFLIX/PLANET PHOTOS)

Addison Raes manglende erfaring som skuespiller er dog ikke noget problem for Netflix, mener Keld Reinicke:

- Når de kan se, at hun repræsenterer de unge og børnene i målgruppen, er de ligeglade med, om hun er en god skuespiller. Og dem på 12 år er også ligeglade, siger han.

Ifølge Keld Reinicke kommer Netflix og andre streaminggiganter langt med strategien, hvor de benytter data, overvågning og tal for at skabe indhold til bestemte målgrupper. Men tjenesterne kan ikke alene stole på denne strategi:

- Når det kommer til stykket, kan man ikke regne indhold ud. Den gode historie kan man ikke forudsige, selv ikke Netflix. Ingen havde set, at 'Tiger King' skulle blive den helt store dokumentar, siger han med henvisning til Netflix-serien om dyrepasseren Joe Exotic, som tog verden med storm under første corona-lockdown i foråret 2020.

Influencerne skal være med over alt

Spørger man Keld Reinicke, bliver det langtfra sidste gang, at vi ser en populær influencer have hovedrollen i store Netflix-film.

Bureauet WME, som blandt andet repræsenterer Allison Rae, har nemlig en lang række influencere under deres vinger, og bureauets arbejde går groft sagt ud på at få influencerne ud så mange steder som muligt - i film-, tv-, mode- og musikbranchen med mere.

- Det vil vi også komme til at se mere af i Skandinavien, siger Keld Reinicke.

Fie Laursen er en af de danske influencere, der - ligesom Addison Rae - har mange jern i ilden. Hun har blandt andet hittet med 'Justin'. (Foto: © NIELSEN)

Inden for de seneste par år har vi da også allerede set flere danske influencere begå sig i for eksempel film-, tv- og musikbranchen. Afdøde Albert Dyrlund medvirkede i 2018 i spillefilmen 'Team Albert', Fie Laursen kan skrive flere streaminghits på cv'et, og Rasmus Brohave har ageret tv-vært flere gange.