Torturfyldt hitserie var nomineret til 21 priser - men slår uheldig rekord

'The Handmaid's Tale' har ikke holdt det høje niveau fra første sæson, mener serieekspert.

Elisabeth Moss (til venstre) har gennem fire sæsoner spillet hovedrollen som June Osborne/Offred i 'The Handmaid's Tale'. Men trods 21 nomineringer fik serien ingen priser med hjem fra nattens Emmy-uddeling. (Foto: SplashNews.com © www.SplashNews.com 2021)

Den storstreamede serie 'The Handmaid's Tale' lå ellers lunt i svinget forud for nattens Emmy-prisuddeling.

For serien var nomineret i hele 21 kategorier fordelt over både Creative Arts-uddelingen, der fandt sted 11. september, og Primetime Emmy Awards der blev afholdt i nat.

Men højt at flyve dybt af falde, som man siger, og det hele endte i en slem skuffelse for holdet bag serien, der vandt lige nøjagtig nul ud af 21 kategorier.

Men som om det ikke var nok, får ’The Handmaid's Tale’-holdet desuden en uheldig rekord med sig hjem. Der er nemlig aldrig før nogen, der har været nomineret til så mange kategorier uden at vinde en eneste af dem.

Serien overtager den tvivlsomme fornøjelse som indehaver af denne rekord fra serien 'Mad Men', der i 2012 var nomineret i 17 kategorier uden at tage en eneste statuette et med hjem.

Men for serieekspert Frederik Dirks Gottlieb var det ikke den helt store overraskelse, at folkene bag 'The Handmaid's Tale', hvis seneste sæson blev omtalt som "torturporno", måtte gå tomhændede hjem:

- Det er en serie, der har haft svært ved at komme helt op på den høje klinge, som den havde i første sæson. Og Emmy-folkene kan godt lide, når serierne bliver ved med at blive bedre, især i drama- og komediekategorierne, siger han.

Ifølge Frederik Dirks Gottlieb holder kun første sæson af serien, hvor man møder June Osborne, der tvinges ind i rollen som tjenerinden Offred i det dystopiske samfund Gilead, hvor hendes fornemste rolle består i at føde børn i en verden, hvor fertiliteten er stærkt udfordret.

- Når jeg taler med venner og bekendte, er det mange år siden, at serien har rørt og bevæget dem på samme måde, som den gjorde i starten. Nu er serien i stedet blevet verdensmester i at træde vande, og dens dystre islæt er blevet for meget, siger han.

Første sæson af 'The Handmaid's Tale' vandt otte Emmy-priser ud af 13 mulige tilbage i 2017, så noget tyder på, at Emmy-folkene deler Frederik Dirks Gottliebs holdning.

Netflix styrede showet

Netflix-serien 'The Crown' om det britiske kongehus var den serie, der med syv priser blev nattens største vinder.

Det får Frederik Dirks Gottlieb til at fremhæve streaminggiganten som en markant spiller.

- Tidligere har Netflix haft det hårdt til de her prisuddelingsshows, men nu styrer de dem. Både med 'The Crown' og 'The Queen's Gambit', som begge vandt priser, siger han.

Josh O'Connor, som har spillet prins Charles i 'The Crown' fik prisen for 'Bedste mandlige hovedrolle i en dramaserie'. (Foto: Robert Hanashiro © USA TODAY)

Samtidig hæfter Frederik Dirks Gottlieb sig ved, at HBO i øjeblikket mangler de "helt store serier", og derfor har gjort det muligt for Netflix at tage teten, efter HBO's sidste kæmpe store seriehit 'Game of Thrones', der efterhånden har nogle år på bagen.

- 'The Crown' har taget alle med storm og fået international succes, og det ser vi ikke så tit. Faktisk har vi ikke set det siden 'Game of Thrones', påpeger Frederik Dirks Gottlieb.

Svagt komediefelt med ukendte serier

En af nattens øvrige store vindere var komedieserien 'Ted Lasso', der kan ses på Apple TV +, men som nok næppe vækker stor genklang i mange danskeres ører.

Serien vandt blandt andet prisen for 'Bedste komedieserie', mens hovedrolleindehaveren Jason Sudeikis kunne tage trofæet for 'Bedste mandlige hovedrolle i en komedieserie' med hjem.

Holdet bag 'Ted Lasso' var naturligvis i højt humør, da de kunne fremvise et væld af priser på den røde løber. (Foto: Robert Hanashiro © USA TODAY)

Og at 'Ted Lasso', som handler om en amerikansk fodboldtræner, kan vinde så stort, vidner om et svagt felt, mener Frederik Dirks Gottlieb.

- Det er en historisk og forbavsende svagt komedieseriefelt. Det er ikke særligt nyskabende eller morsomt, og 'Ted Lasso' havde ikke vundet for fem år siden, siger han og peger på poulære komedieserier som 'Veep' og 'Silicon Valley', der høstede mange Emmy-priser for nogle år tilbage.

Også komedieserien 'Hacks' vandt flere priser og ligesom 'Ted Lasso' er den ikke særlig kendt herhjemme, fordi den lige nu kun er at finde på HBO Max, der først i næste måned bliver tilgængelig i Danmark.

- Jeg har ikke set den, men den er en anmelder-darling og har givet revival til skuespilleren Jean Smart i en alder af 70 år, som er med i både 'Hacks' og 'Mare of Easttown', siger Frederik Dirks Gottlieb.

Facebook
Twitter