Triers sexfilm udløste latter under filmfestival

'Nymphomaniac' har haft premiere på amerikansk filmfestival, hvor anmelderne fandt filmen ufrivillig morsom, kedelig og vigtig.

Den unge Joe, spillet af Stacy Martin (th.), og en veninde går på rov efter mandfolk i et tog. (Foto: pr-foto © Zentropa/Nymphomaniac)

- 'Nymphomaniac' har en overraskende komisk undertone.

Sådan skriver anmelderen i LA Times efter en hemmelig visning af Lars von Triers 'Nymphomaniac, Vol 1' under den amerikanske Sundance filmfestival i staten Utah.

Knap 300 mennesker havde sat sig til rette i salen i Park City uden at vide, hvilken film de skulle se - og op på skærmen toner nøgne skuespillere og dramatiske beretninger om nymfomanen Joe.

Og den danske instruktørs film - her vist i en to timers halv version - genererede både chok og latter i salen, skriver LA Times.

"Dårligt timet" replik fik folk til at grine

Særligt en scene med en "dårligt timet" replik fra Stellan Skarsgård, hvor han taler om hovedpersonens første møde med Shia LaBeoufs rolle, fik publikum til at grine højlydt, skriver avisen.

En anden anmelder trak bare på skuldrene:

- Triers åndeløse vilje til at chokere er udmattende. Analsex, kropsvæsker, kliniske nærbilleder af kønsorganer. Ingen af disse ting er så grænseoverskridende, som von Trier tror. Det er bare kedeligt. Jeg er ikke så forhippet på at se 'Nymphomaniac, Vol. 2., skriver en anmelder fra Entertainment Weekly.

Tænk lige over det sex du har

Anderledes begejstret er anmelderen fra branchebladet Vanity Fair, der ser filmen som et vigtigt indspark.

- Filmen rejser spørgsmål om det sex, vi har, det sex, vi ser, det sex, vi tydeligt husker og det, vi ikke husker (…) von Triers 'Nymphomaniac' ønsker at gøre publikum følelsesløse og sætte spørgsmålstegn ved fremstillingen af sex i medierne, skriver Vanity Fair.

Hverken Lars von Trier eller skuespillerne fra filmen var til stede ved premieren.

Filmfestivalen i Berlin viser i februar 'Nymphomaniac Volume 1' i den lange version.

Facebook
Twitter